SchindlerYahudisi
Hectopat
Merhaba Technopat ailesi.
Yaklaşık 4 yıldır kullandığım MSI R9 380 Gaming 2 GB modeline sahip ekran kartım, gecesinde sorunsuzca kullanırken sabah kalktığımda; bilgisayarı çalıştırdığımda çalışmamaya başladı. Ayrıntılı bilgiyi aşağıda vereyim.
1) Power tuşuna basınca bilgisayar çalışıyor.
2) Ekran kartı fanları çok yüksek devirde uğultu yaparak çalışmaya başlıyor.
3) Windows açılmıyor. (Çok emin değilim bu konuda)
4) Herhangi bir görüntü gelmiyor, BIOS ekranı dahil monitörün ışığı bile değişmiyor.
Bu şekilde bir sorun verince araştırma yaptım, o yaptıklarımı anlatayım:
1) Ekran kartını söküp, işlemci üzerindeki GPU'yu kullandığımda sorunsuz olarak görüntü alabildim.
2) Ekran kartını başka bir sokete taktığımda gene aynı sonuç ile karşılaştım.
3) Ekran kartını başka bir bilgisayara taktığımda gene aynı sonuç ile karşılaştım.
4) Ekran kartının termal macununu yeniledim. Sonuç değişmedi.
5) Ekran kartında herhangi bir yanık kokusu olup olmadığını kontrol ettim, yoktu.
6) Sonrasında fırınlama işlemini gördüm ve denedim. ( İlk olarak 8 dakika 200 derece ile denedim sonuç aynıydı. Son olarak da 12 dakika 200 derecede denedim. Sonuç değişmedi.)
Ekran kartı şuanda atıl bir şekilde duruyor. Ekran kartının sorunu nedir ve ne yapmam gerekir? Teşekkürler.
Yaşadığım durumun tarafımca çekilmiş videosu
Yaklaşık 4 yıldır kullandığım MSI R9 380 Gaming 2 GB modeline sahip ekran kartım, gecesinde sorunsuzca kullanırken sabah kalktığımda; bilgisayarı çalıştırdığımda çalışmamaya başladı. Ayrıntılı bilgiyi aşağıda vereyim.
1) Power tuşuna basınca bilgisayar çalışıyor.
2) Ekran kartı fanları çok yüksek devirde uğultu yaparak çalışmaya başlıyor.
3) Windows açılmıyor. (Çok emin değilim bu konuda)
4) Herhangi bir görüntü gelmiyor, BIOS ekranı dahil monitörün ışığı bile değişmiyor.
Bu şekilde bir sorun verince araştırma yaptım, o yaptıklarımı anlatayım:
1) Ekran kartını söküp, işlemci üzerindeki GPU'yu kullandığımda sorunsuz olarak görüntü alabildim.
2) Ekran kartını başka bir sokete taktığımda gene aynı sonuç ile karşılaştım.
3) Ekran kartını başka bir bilgisayara taktığımda gene aynı sonuç ile karşılaştım.
4) Ekran kartının termal macununu yeniledim. Sonuç değişmedi.
5) Ekran kartında herhangi bir yanık kokusu olup olmadığını kontrol ettim, yoktu.
6) Sonrasında fırınlama işlemini gördüm ve denedim. ( İlk olarak 8 dakika 200 derece ile denedim sonuç aynıydı. Son olarak da 12 dakika 200 derecede denedim. Sonuç değişmedi.)
Ekran kartı şuanda atıl bir şekilde duruyor. Ekran kartının sorunu nedir ve ne yapmam gerekir? Teşekkürler.
Yaşadığım durumun tarafımca çekilmiş videosu
Son düzenleme: