R9 380 GPU clock & Memory clock değerlerini değiştirmek ısıya etki eder mi ?

Makaleler
4
Arkadaşlar boşta sıcaklık değeri bu şekilde. Az önce eski bir konuyu okumuştum orada boştayken Memory ve Core clock değerlerini düşürmekten bahsetmişler. Bu ikisini boşta düşürürsem ısı düşer mi, düşürürsem kartıma bir zararı olur mu? Resimde gördüğünüz memory ve core clock değerleri 3 yıldır kartı aldığımdan beri sabit değerler.

İkinci bir sorum afterburnerda oyunda iken resimdeki değerleri boşta iken benim ayarlayacağım değerler gibi iki seçenek ayarlama imkanım var mı ?

technopat.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok eski kartlar haricinde, ekran kartları boşta iken kendi frekanslarını düşürürler. Afterburner uygulamasında fazladan bir düşürme yapsanız da, sadece yük altında geçerli olacaktır. Boşta frekansını değiştirmek için, bildiğim kadarıyla V-BIOS ayarlanması gereklidir. Bu da pek güvenli bir iş değildir.

Çok eski kartlar haricinde, ekran kartları boşta iken kendi frekanslarını düşürürler. Afterburner uygulamasında fazladan bir düşürme yapsanız da, sadece yük altında geçerli olacaktır. Boşta frekansını değiştirmek için, bildiğim kadarıyla V-BIOS ayarlanması gereklidir. Bu da pek güvenli bir iş değildir.
Anladım fakat ben oldum olası ayarlar bu şekilde kendi kendini düşürmüyor maalesef.

Anladım fakat ben oldum olası ayarlar bu şekilde kendi kendini düşürmüyor maalesef.
Ayar kısmındaki frekanslar yük altında ulaşacağı değeri gösterir, ancak "Hardware Monitor" kısmında ekran kartı için frekans var, orada şu an hangi frekansta ise onu gösterir. Hatta arayüz görünümünü Cyborg tipi ayarladığınızda, sol kısımda canlı ekran kartı frekansını da gösterir.

Ayar kısmındaki frekanslar yük altında ulaşacağı değeri gösterir, ancak "Hardware Monitor" kısmında ekran kartı için frekans var, orada şu an hangi frekansta ise onu gösterir. Hatta arayüz görünümünü Cyborg tipi ayarladığınızda, sol kısımda canlı ekran kartı frekansını da gösterir.
Tamamdır hocam görünümü değiştirdim ve mevcut frekans değerlerini görebiliyorum ayarlamaya gerek yokmuş. Yardımınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı