R9 380 GTA 5 Kasma Sorunu

Tosuncuq

Hectopat
Daha fazla  
Sorun nerde sizce?

Sorunum: Ara ara 50 - 55 - 45 FPS değişiyor şehir içi 30 FPS'lere kadar düşüyor direkt düştüğü için hem takılma hemde kasma meydana geliyor.

Sizce nerede sorun yaşıyorum?

SiSTEM: RAM 8GB DDR3 1333MHz@R9 380 4GB@INTEL CORE İ3 2130
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
i3 2130'un 90 derecelere kadar çıkması normal değil. Termal macun yenileyin ve fanın yeterli olduğuna emin olun. Onun haricinde işlemciniz, R9 380 gibi bir karta GTA 5 gibi oyunlarda darboğaz yapacaktır.

Büyük ihtimalle yaptığınız ayarlarda işlemciye fazla yükleniliyor, işlemci çok ısınıyor ve aynı zamanda ekran kartında darboğaz oluyor. Grafik ayarlarında, düşürdüğünüzde video memory de değişim yaşamadığınız şeyler genellikle işlemciye yüklenen şeylerdir, onları düşürüp dener misiniz? (mesela populasyon yoğunluğu, populasyon çeşitliliği vs..)

i3 6100 bile Gtx 950 ye ucu ucuna yetiyor ve sizin işlemciniz hem eski hem de ekran kartınız Gtx 960 ile Gtx 970 arasında bir kart. Yani i3 6100 olsaydı bile çoğu oyunda sorun yaratacaktı. Sorunun çözülmesi için, anakart RAM ve işlemcinin değişmesi gerekir. Önerim:

-Intel core i5 6400 işlemci
-MSI H110M-Pro vd anakart
-Kingston 8 GB DDR4 2133 MHz ram

i3 6100 bile Gtx 950 ye ucu ucuna yetiyor ve sizin işlemciniz hem eski hem de ekran kartınız Gtx 960 ile Gtx 970 arasında bir kart. Yani i3 6100 olsaydı bile çoğu oyunda sorun yaratacaktı. Sorunun çözülmesi için, anakart RAM ve işlemcinin değişmesi gerekir. Önerim:

-Intel core i5 6400 işlemci
-MSI H110M-Pro vd anakart
-Kingston 8 GB DDR4 2133 MHz ram
Bende i3 6100 ve R9 380X var pek bi sorunla karşılaşmadım. Siz sorun olacağından emin misiniz?

Hangi oyunlarda denediniz? MSI afterburner veya başka bir yazılım ile değerlerinizi paylaşır mısınız?

Battlefield Hardline, CS:GO , MAX PAYNE 3 oynadım kalite ayarına göre 90 FPS -150 FPS arasında değişiyordu. Şu anda evde değilim o yüzden değerleri paylaşamam.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı