Çözüldü R9 380, i5 6400 Sistem Oyunlarda FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mattheas

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Sistemim daha çok yeni. Alalı 1 ay falan oldu tahminimce. Aldıktan sonra sürekli oynadığım oyunları indirdim. CS:GO, LoL, Rocket League gibi. Hazırda GTA 5 vardı hiç oynamamıştım. İnternet'ten testlere bakmıştım. Very High ayarlarda yaklaşık 100 FPS alanlar vardı. Ben Very High ayarlara aldığımda öyle olmadı. 50 FPS'in altına düşüyordu ve hiç 100 FPS görmedim. High ayarlara alıp bazı şeyleri OFF yaptığımda ortalama 70 FPS alıyordum. Grafikler ve oynanış benim için mükemmeldi. Yani kısaca High ayarlara alıp oynadığımda hiç bir sorunum yoktu. Sonrasında sanırım yeni sürücü çıktı. Öyle hatırlıyorum. AMD Gaming Evolved ve ya Radeon Settings programı yenisinin çıktığını bildirdi. İndirip kurdum sürücüyü. Sorunsuz bir şekilde bitti. Sürücüyü kurduktan sonra LoL ve CS:GO oyununda hiç bir değişiklik yoktu yani o oyunlarda FPS ve oynanış aynıydı. Sonrasında GTA 5 oynadım yine sorun yoktu. Fakat aradan biraz zaman geçti oyuna tekrar girdiğimde ayarlar tamamen aynı olmasına rağmen 70 FPS değilde 35-40-50 FPS falan alıyordum. MSI Afterburner yazılımıyla oyun içinde değerlere bakıyorum herhangi bir sorun yok GPU ve CPU sıcaklıkları 50-60 derecelerde ve herhangi bir darboğaz da yok ortada. Sebebini bulamadım. Ayrıca internette FPS testlerinde olan değerler benim oyunumda yok. Mesela Very High ayarlarda 150 FPS gösteriyor 2 videoda. Ben Very High'a aldığım zaman FPS çok düşüyor. Akıcılık falan kalmıyor. Neden böyle olduğunu çözemedim. Bilen birisi varsa yazsın. Bilgisayarımı ben bu değerler için almadım. :(

ASUS STRIX R9380 GAMING 4G GPU
*MSI H110M PRO-VD MOBO
*AEROCOOL KCAS 600W 80+ PSU
*AEROCOOL CRUISESTAR ADVANCE CASE
*INTEL CORE I5 6400 SKYLAKE CPU
*WESTERN DIGITAL 1TB HDD
*DELL E2216H 1920x1080 MONITOR

Çözüm
Uğraşma gönder. Zaten yaptıklarına eminsen bundan sonraki çaban ölüyü yıkama hesabı olur.

Sorunum çözüldü! İlk başta kurduğum gibi flash bellekle sıfırdan UEFI kurulum yaptım. Kurulum yapmadan önce 3 gün çıkan driverı görmedim ve dolayısıyla onu yüklemedim. Sıfırdan kurulum yaptıktan sonra internet sitesinden driver indirecek iken hotfix adında yeni driver çıktığını gördüm. O driverı indirdim ve ertesi gün Rocket League oyununda denedim. Eskisi gibi az FPS vermiyordu. GTA 5 daha yükleyemedim ama o oyundada düzeldiğine eminim. Ek olarak ekran kartımda artık boşta iken ısınmıyor. Sanırım bir çeşit virüs yüzünden oldu. Ben Windows'u etkinleştirme aracı olan KMSpico programından kaynaklandığını düşünüyorum. Windows şu anda etkin değil. KMSpico programı haricinde önereceğiniz bir program var mıdır?
Overwatch ve CoD Black Ops 3 alma vakti geldi benim için. Herkese teşekkür ederim. Mutlu son :D
Hocam siz konuya çok uzak kalmışsınız. Bütün yazdıklarımı okuyun ondan sonra yorum yapın.

Hocam 16.7.2 ve 16.7.1 kurdum ama tabikide yine düzelmedi. Fakat bir şey keşfettim. FPS arttığında ve FPS az olduğundaki değerleri incelemenizi istiyorum. 1 tane resmi FPS az olduğunda diğer bütün resimleri FPS arttığında SS aldım.
Her türlü driver'ı denedim. Olmuyor yapamıyorum.
Alttaki resimlerde benim gördüğüm kadarıyla CPU kullanımı artınca ve GPU kullanımı azalınca FPS artıyor. GPU kullanımı azaldığında tam tersine FPS'in düşmesi gerekmez mi? Kafam çok karışık. 2 günümü bu lanet şeye harcadım. Lütfen artık birisi yardım etsin sistemim çok yeni. Neden böyle yapıyor bilgisi olan 1 kişi çıksa yardım etse..

Dediğim gibi sistemi yoran oyunlarda gerekenden düşük fps alıyorum. Ama CS:GO ve LoL neredeyse sistem bile istemediği için güzel FPS alabiliyorum CPU'dan mıdır GPU'dan mı? Windowsu sıfırdan kursam geçer mi? (sanmıyorum)

Cpu kullanımından kaynaklı görünüyor. %50 altına indiği zaman fps aşırı derecede düşmüş gibi görünüyor. Gta 5 sağlam işlemci isteyen bir oyun malesef. İşin ilginç yanı işlemci %90 üstü olduğu zaman genelde darboğaz başlar ama sizin tam tersi bir durum söz konusu. GPU kullanımı düşmesi fps fazla etkilemiyor. Kasayı açıp işlemci 8 pin bağlantısını kontrol edin ilk olarak. Yani bence sorun tamamen işlemci kaynaklı görünüyor. İşlemci darboğaz oluşuyor. Strese girdiği an performans düşüşü yaşanıyor. Sorun bu ise oyun ayarlarını düşürmek tek çare olabilir.

Cpu kullanımından kaynaklı görünüyor. %50 altına indiği zaman fps aşırı derecede düşmüş gibi görünüyor. Gta 5 sağlam işlemci isteyen bir oyun malesef. İşin ilginç yanı işlemci %90 üstü olduğu zaman genelde darboğaz başlar ama sizin tam tersi bir durum söz konusu. GPU kullanımı düşmesi fps fazla etkilemiyor. Kasayı açıp işlemci 8 pin bağlantısını kontrol edin ilk olarak. Yani bence sorun tamamen işlemci kaynaklı görünüyor. İşlemci darboğaz oluşuyor. Strese girdiği an performans düşüşü yaşanıyor. Sorun bu ise oyun ayarlarını düşürmek tek çare olabilir.
İlk 2 hafta oynarken sorun çıkartmadı. Yani gerçekten 0 sıkıntı ile oynadım oyunu o zaman her hangi bir donanımda sorun yoktu. Olağanüstü durum yaşanıyor şuan. İşlemcinin başına bir şey mi gelmiş diyorsun? 8 pin bağlantısı nerede birde? 1425mhz kartın mhz değeri mi? Gaming veya Silent modu deniyeceğim. Güç kaynağı sorunlarını nasıl araştırabilirim?

Sistem boştayken ekran kartı eskiden 30-40 derece sıcaklığındaydı şimdi 72 derece yazıyor GPU Tweak 2 programında. İşin durumu ciddileşmeye başladı hevesim kursağımda kaldı :(

İlk 2 hafta oynarken sorun çıkartmadı. Yani gerçekten 0 sıkıntı ile oynadım oyunu o zaman her hangi bir donanımda sorun yoktu. Olağanüstü durum yaşanıyor şuan. İşlemcinin başına bir şey mi gelmiş diyorsun? 8 pin bağlantısı nerede birde? 1425mhz kartın mhz değeri mi? Gaming veya Silent modu deniyeceğim. Güç kaynağı sorunlarını nasıl araştırabilirim?

Sistem boştayken ekran kartı eskiden 30-40 derece sıcaklığındaydı şimdi 72 derece yazıyor GPU Tweak 2 programında. İşin durumu ciddileşmeye başladı hevesim kursağımda kaldı :(

Canını sıkma kardeşim. Anakartın sol üst tarafında güç kaynağından gelen bir yer var orayı iyice sok dibine kadar fazla bastırıp anakartı zedelemeden. Birde o derece sorunu oc mod aldığın için olabilir. Kasayı fazla sallamaktan taşımadan ve ya pin girişlerinde sorun olmuş olabilir. 2 hafta sorunsuz ise sorunlar bu şekilde olabilir. Valla Bursa'da isen gelip yapayım. Ben huzursuz oldum.

Canını sıkma kardeşim. Anakartın sol üst tarafında güç kaynağından gelen bir yer var orayı iyice sok dibine kadar fazla bastırıp anakartı zedelemeden. Birde o derece sorunu oc mod aldığın için olabilir. Kasayı fazla sallamaktan taşımadan ve ya pin girişlerinde sorun olmuş olabilir. 2 hafta sorunsuz ise sorunlar bu şekilde olabilir. Valla Bursa'da isen gelip yapayım. Ben huzursuz oldum.
Parçaları ayrı ayrı alıp montajı bizzat kendim yaptım. Anakart modelim h110m pro vd ve anakartın sol üstünde 4 pinlik giriş var psu'mda 4+4 vardı 4 taktım 4 boşta. Kasayı bir kere koydum birdaha hiç bir yere oynatmadım. İşlemcinin sıcaklıkları normal 4 pinlik girişi iyice bastırdım hiç oynama olmadı zaten düzgün takmıştım. Ekran kartı şuan %lik dilimde fan hızı %70 ve 65 derece. Hiçbir oyun açık değil %44 VRAM kullanıyor. Şu sorunu düzeltebilir isem şükredicem. Bursa Osmangazi'deyim. OC moda almadım hiç zaten overclock olayını hiç sevmeyen birisiyim. Yanlışlıkla almış olabilirim ama şuan OC modda değil.

Sanırım kasa içinde hava akımı düzgün değil. Kasayla birlikte gelen 3 adet fan var. Biri önde biri üstte ve biri arkada. Üstteki fanın güç kaynağına takmak için molex kablosu yok. Anakarta takmak için bir kablosu var fakat anakartta öyle bir giriş yok. Var ama kablosu yetişemeyecek kadar uzakta. Sonuç olarak üstteki ve öndeki çalışıyor ama üstteki çalışmıyor. Çalışmayan fan ise 3ünün arasından en iyisi :( İlk 2 hafta yan kapağı açık olarak oynadım sıcaklık sorunu yoktu birazcık tozlanma sorunu vardı ama temizliyordum. Tam olarak ne zaman kapağı kapattığımı hatırlamıyorum sanırım bu sorunlar varken de açık kullanıyordum. Yani yan kapak takılı veya takılı değilkenki hali arasında fark yok. Kapak kapalıyken 2 fan çalışıyor ve Hava akımı oluşmuyor.

Parçaları ayrı ayrı alıp montajı bizzat kendim yaptım. Anakart modelim h110m pro vd ve anakartın sol üstünde 4 pinlik giriş var psu'mda 4+4 vardı 4 taktım 4 boşta. Kasayı bir kere koydum birdaha hiç bir yere oynatmadım. İşlemcinin sıcaklıkları normal 4 pinlik girişi iyice bastırdım hiç oynama olmadı zaten düzgün takmıştım. Ekran kartı şuan %lik dilimde fan hızı %70 ve 65 derece. Hiçbir oyun açık değil %44 VRAM kullanıyor. Şu sorunu düzeltebilir isem şükredicem. Bursa Osmangazi'deyim. OC moda almadım hiç zaten overclock olayını hiç sevmeyen birisiyim. Yanlışlıkla almış olabilirim ama şuan OC modda değil.

Sanırım kasa içinde hava akımı düzgün değil. Kasayla birlikte gelen 3 adet fan var. Biri önde biri üstte ve biri arkada. Üstteki fanın güç kaynağına takmak için molex kablosu yok. Anakarta takmak için bir kablosu var fakat anakartta öyle bir giriş yok. Var ama kablosu yetişemeyecek kadar uzakta. Sonuç olarak üstteki ve öndeki çalışıyor ama üstteki çalışmıyor. Çalışmayan fan ise 3ünün arasından en iyisi :( İlk 2 hafta yan kapağı açık olarak oynadım sıcaklık sorunu yoktu birazcık tozlanma sorunu vardı ama temizliyordum. Tam olarak ne zaman kapağı kapattığımı hatırlamıyorum sanırım bu sorunlar varken de açık kullanıyordum. Yani yan kapak takılı veya takılı değilkenki hali arasında fark yok. Kapak kapalıyken 2 fan çalışıyor ve Hava akımı oluşmuyor.

Tamam şimdi yeni görev 4+4 pin. Şahsi fikrim şuan da güç kaynağı sorunu. İşlemcin için güç yetersiz olabilir.

4pin cpu 12v power sorunu

Burada dönüştürücü demişler. Ancak belki de güç kaynağın destekliyordur.

Tamam şimdi yeni görev 4+4 pin. Şahsi fikrim şuan da güç kaynağı sorunu. İşlemcin için güç yetersiz olabilir.

4pin cpu 12v power sorunu

Burada dönüştürücü demişler. Ancak belki de güç kaynağın destekliyordur.
Hiçbir şey anlamadım. Anakartımda 4 pinlik giriş yeri var. 8 olsa 8 takardım. Sorunu olan adam tam tersini söylemiş yani 8 pinliğe 4 pinlik güç kablosu takmak istemiş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu sistemin GPU: 960 yerine r9 380, PSU markası Akasa yerine Aerocool KCAS, CPU ise i3 6100 yerine i5 6400, HDD: Seagate yerine Western Digital olarak aldım. Montajı bu videoya bakarak yaptım. Kasa Ram ve Anakart aynı. Birde ek olarak ssd almadım.

Ben GTA5'i 15 FPS'de bitirdim.
Kardeşim bende 15 fps de oynarım konumuz o değil ama maalesef. Gereken performanstan daha az performans alıyorum. Hoşuma gitmiyor. Ben bunun için almadım sistemi.

Tam tersi olduğunda sorun olabilir demiştim ama sende bu video izleyerek yaptın büyük ihtimalle yanlış takmış olamazsın. Pazartesi Bursa'da olcam. İstersen benim işlemciyi bir takarız senin sisteme öyle deneriz.

Yarın tatile gidiyorum 1 hafta evde olmayacağım. Kendi başıma sorunun kaynağını bulup çözmem lazım. Yada en azından sorunun neyden kaynaklandığını ve nasıl çözebileceğimi kesin olarak bulursam ve eğer donanımsal sorunsa servise veririm. Sinerjiden aldım iletişim kurup kargolarım ama ilk önce donanımsal mı ve hangi donanım sorunlu onu bulmam lazım.

Tam tersi olduğunda sorun olabilir demiştim ama sende bu video izleyerek yaptın büyük ihtimalle yanlış takmış olamazsın. Pazartesi Bursa'da olcam. İstersen benim işlemciyi bir takarız senin sisteme öyle deneriz.
Sence sıfırdan windows kurmayı denemeli miyim?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı