R9 380 için işlemci tavsiyesi

Ben MSI'ın 4GB R9 380 modelinden alıcam .Fakat sadece 380x olarak Sapphire var, Sapphire'e güvenmiyorum. Belki o zaman'a kadar MSI çıkartırsa alırım.Şu an için MSI R9 380 4GB
sapphire bana göre güvenilir bir marka ama msı alıcaksan da oc li olanı al kardeşim.

Dostum bir habere göre (kesin bilgi değil, söylentidir) AMD yeni çıkaracağı AM4 soket yapısı ve Zen mimarili işlemcileri için geriye dönük destek sağlayacağı da söyleniyor. Eğer AMD yeni işlemcilerinde başarı ve performans yakalarsa ve bu söylenti gerçek olursa o zaman sistemini yeniden AMD olarak güncelleme fırsatın olabilir fakat madem yaza kadar bekleyeceksin durum tam tersini işaret ederse kesinlikle Skylake'e geç derim. Sana tavsiyem şimdilik budur

Ekran kartını kullanabiliyor musun ? R9 380'i yorumlarını alabilir miyim ? Bende İnşAllah bu ekran kartını kullanacağım
Dostum öncelikle kart gayet iyi, hatta diyebilirim ki orta segmentin en iyisi. Bu arada yeni çıkan R9 380x ile aralarında gözle görülür bir performans farkı göremedim ben aynı şekilde fiyatları arasında da fark yok. Yani fiyatları ve performansları olsun R9 280 ile 280x arasındaki gibi değil. GCN mimarisi önceki R9 2xx serilerinde kullanılan mimariye göre (Tahiti'ydi sanırım) çok daha iyi, her şeyden önce kartın güç tüketimi düşük ve Dx12'yi hem donanımsal açıdan hem de yazılımsal olarak tam destekleyen bir kart aynı zamanda. Marka seçimine gelirsen Asus Strix kullanıyorum ben, 0 Db fan zaten gürültü denen bir şey yok ve 60 dereceyi geçmeden fanlar çalışmıyor. Aynı şekilde MSI'ın TwinFrozr V'ı da çok iyi, zaten aynı özelliklere sahipler. Sapphire ise Nitro soğutmasıyla bu sene kaliteyi artırdı biraz daha fakat sessiz, uygulama destekli ve görsel anlamda güzellik istiyorsan Asus veya MSI derim, ama burada Sapphire'i kötülemiyorum Ayrıca aralarında fiyat farkı da yoktur(Asus ve MSI).

Peki dostum anlaşıldı. Artık AMD'den bir başarı bekliyorum. Hem Gpu hem Cpu sektöründe koşturuyor ama Cpu'larda uzun süredir İntel'in gerisinde kalıyor. Karşılaştırmalara baktım da, en aşağı bir i3 bile çekirdek performansında en iyi FX işlemciyi ezebiliyor. Umarım Zen bekleneni verir. Bu bahsettiğin AM4 soket olayı, eğer ki AMD destek verirse AM3+ soketli anakartlarda uyum sağlayabilir yani değil mi? Öyleyse güzel olur, bekleyip görmek lazım Ve ya bunların tam tersi bir durum oldum mu, fırsatını bulursam İntel Skylake geçerim direkt

Dediğim gibi dostum yaza kadar beklemen bence de daha mantıklı olur eğer AMD başarıyı yakalar ve geriye dönük olarak AM3+ ve FM2+ soketlerine de destek sağlarsa sistemini AMD olarak güncelleyip kullanmaya devam edersin. Yok, AMD başarısız kalırsa tavsiyem kesinlikle Skylake'e geçmenden yana olacaktır

İşlemcinizi değiştirmenize gerek yok o Gpu ve Cpu beraber sorun çıkarmadan (darboğaz gibi) çalışabilirler.

Bu işlemciyle devam edebilirsiniz neden almak istiyorsunuz ki ?

İşlemcinizi değiştirmenize gerek yok o Gpu ve Cpu beraber sorun çıkarmadan (darboğaz gibi) çalışabilirler.

Bu işlemciyle devam edebilirsiniz neden almak istiyorsunuz ki ?
Dostum, açıkçası şöyle; her oyunda değil ama bazılarında özellikle oldukça yoğun 'texture' içeren oyunlarda, GTA 5, Fallout 4 gibi mesela, gözüme çarpıyor arada bu olay, yani dokular olsun, kenar yumuşatmalar olsun, bazen görüntü bozukluğu olabiliyor. Açık ve net anlaşılıyor ki işlemcim bazen ekran kartının hızına yetişemiyor. R9 380'in %100 gücünden yararlanamıyorum çünkü, ekran kartı 1055t'nin hızına göre çalışıyor. Her ne kadar işlemciye yük bindiren ayarları kapatsam da durum kendini belli ediyor bazen, o yüzden (acelem yok şimdi olmasa bile) ileride, @ottomans58'in arkadaşın dediği gibi AMD'nin yeni işlemcileri bir görüp ona göre karar vereceğim, belki geriye dönük olarak AM3+ soketlere de destek verirler fakat kafama en çok yatan Core İ5 6600 veya 6500. Eğer bu yıl AMD işlemcilerde bir başarı gösteremezse, R9 380'i Intel Skylake tabanlı bir sistemde kullanmak çok daha güzel olur diye düşünüyorum. Tabi ki böyle bir şey için doların biraz hafiflemesi de lazım Anakart ile Ram değişikliği de olacak ama şöyle 1100-1200 civarı gibi bir fiyata denk gelirse bu 3 parçayı değiştirebilirim.

uzatmıyorum Asus R9 380 4GB ekran kartım var. AMD FX 8350 kullanan biri olarak hata yapmışım. 6700k işlemci al diyorum... Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…