Dostum öncelikle kart gayet iyi, hatta diyebilirim ki orta segmentin en iyisi. Bu arada yeni çıkan R9 380x ile aralarında gözle görülür bir performans farkı göremedim ben aynı şekilde fiyatları arasında da fark yok. Yani fiyatları ve performansları olsun R9 280 ile 280x arasındaki gibi değil. GCN mimarisi önceki R9 2xx serilerinde kullanılan mimariye göre (Tahiti'ydi sanırım) çok daha iyi, her şeyden önce kartın güç tüketimi düşük ve Dx12'yi hem donanımsal açıdan hem de yazılımsal olarak tam destekleyen bir kart aynı zamanda. Marka seçimine gelirsen Asus Strix kullanıyorum ben, 0 Db fan zaten gürültü denen bir şey yok ve 60 dereceyi geçmeden fanlar çalışmıyor. Aynı şekilde MSI'ın TwinFrozr V'ı da çok iyi, zaten aynı özelliklere sahipler. Sapphire ise Nitro soğutmasıyla bu sene kaliteyi artırdı biraz daha fakat sessiz, uygulama destekli ve görsel anlamda güzellik istiyorsan Asus veya MSI derim, ama burada Sapphire'i kötülemiyorum

Ayrıca aralarında fiyat farkı da yoktur(Asus ve MSI).
Peki dostum anlaşıldı. Artık AMD'den bir başarı bekliyorum. Hem Gpu hem Cpu sektöründe koşturuyor ama Cpu'larda uzun süredir İntel'in gerisinde kalıyor. Karşılaştırmalara baktım da, en aşağı bir i3 bile çekirdek performansında en iyi FX işlemciyi ezebiliyor. Umarım Zen bekleneni verir. Bu bahsettiğin AM4 soket olayı, eğer ki AMD destek verirse AM3+ soketli anakartlarda uyum sağlayabilir yani değil mi? Öyleyse güzel olur, bekleyip görmek lazım

Ve ya bunların tam tersi bir durum oldum mu, fırsatını bulursam İntel Skylake geçerim direkt