R9 380 için işlemci tavsiyesi

Athlon yeni nesil olanlardan ve bütçesi az olanlar için çok uygundur. FX serisi işlemciler fiyaskodur dostum bence değmez. Uzun ömürlü değil zaten o işlemciler eskidi artık. Yani o kadar paran varsa Intel tabanlı bir sistem ayarlarız işte o zaman uzun ömürlü olur :)

Bu arada X4 860K 2014 çıkışlı diye biliyorum yani daha yeni ve tam F/P ürünü :) Yinede 650TL bütçe varsa Intel İşlemci, uygun bir anakart ve ona uyumlu bir Ram ayarlayalım.
Peki dostum önerilerin için teşekkür ederim. O zaman biraz daha bekleyip indirim veya dolar düşerse İntel'e çeviririm bu sistemi. MSI H97 PC MATE DDR3 1600MHz S+V+GL+16X 1150p + Intel Core i5 4460 3.2 GHz 6MB 1150p HD 4600 VGA böyle gayet iyi olur değil mi? Ve ya bu sene AMD yeni işlemcileri çıkaracak onların durumları nasıl olur acaba?
Bu arada bu parçalardan daha uygunu ve yeterli olabilecek olanları varsa önerebilirsin. :)

Bende, MSI R9 380 4GB modeli ile INTEL İ5 4590 tabanlı sistem toplayacağım bu yaz. İşlemciyi seçmemin sebebi uygun fiyatlı ve Haswell Refresh olması. İ5 4590'ı Tavsiye ederim.

Bende, Anakart olarak aralarında 20-30 TL fark olduğu için, MSI Z97 PC mate tercih ettim.

Amazon.com: Intel Core i5-4570 3.2GHz LGA 1150 84W Quad-Core Desktop Processor Intel HD Graphics BX80646I54570: Computers & Accessories ve Amazon.com: Intel Core i5-4460 LGA 1150 CPU - BX80646I54460: Computers & Accessories
Dostum bu ikisine bir bakabilir misin? Fiyatları falan uygun geldi bana. Bunlardan birisini alsam uzun yıllar götürür mü? Ya da daha önemlisi R9 380 ile sağlam çalışır mı?
@ottomans58

Bende, MSI R9 380 4GB modeli ile INTEL İ5 4590 tabanlı sistem toplayacağım bu yaz. İşlemciyi seçmemin sebebi uygun fiyatlı ve Haswell Refresh olması. İ5 4590'ı Tavsiye ederim.

Bende, Anakart olarak aralarında 20-30 TL fark olduğu için, MSI Z97 PC mate tercih ettim.
Şuan da Asus Strix R9 380 4Gb'ye sahibim ama i5 4590, 4460 ve ya 4570 aralarında çok bir fark yoktur herhalde dostum. Sistemi İntel'e çevirmek gibi bir isteğim var ayrıca. Anakart için belirttiğin Z97 ile benim tercih ettiğim H97 arasında bir fark var mı? Çünkü diğerlerine göre H97 PC Mate oldukça uygun.

Kesinlikle SKYLAKE al.
Skylake gerçekten çok iyi de :) ona ayıracak bütçe yok şuanda dostum. Biraz daha ucuzlaması lazım. Ayrıca şuan ki anakartım AM3 soket, İntel'e geçmek için yeni bir anakart gerekiyor ki Skylake için DDR4 bir anakart ve Ram lazım. Bunlar hep fazladan masraf :) Ayrıca bana çok çok iyi bir işlemci gerek değil, R9 380 ile uyumlu çalışabilecek orta ayar bir şey yeterli olur.

Belirttiğin işlemciler Haswell, ama İ5 4590 Haswell refresh tek fark bu. Z97 PC mate farkı da RAM 3000MHz OC destekliyor. Yani RAM olarak yüksek frekans almayacaksan H97 PC mate uygun. Z97 PC mate yüksek frekanslı RAM'ler için uygun.

Belirttiğin işlemciler Haswell, ama İ5 4590 Haswell refresh tek fark bu. Z97 PC mate farkı da RAM 3000MHz OC destekliyor. Yani RAM olarak yüksek frekans almayacaksan H97 PC mate uygun. Z97 PC mate yüksek frekanslı RAM'ler için uygun.
Peki dostum anladım teşekkürler :) Yüksek frekanslı Ram çok ihtiyaç duyulan bir şey değil, tabi ki OC ile uğraşmayanlar için. Bu arada, karar verdim yaza kadar beklemeyi düşünüyorum, şuan için Skylake favori fakat o kadar bütçe yok. Eğer ki dolar biraz hafiflerse veya AMD'nin yeni işlemciler bekleneni verirse duruma göre tekrar düşünürüz. Ne de olsa R9 380'nin daha yolu vardır :)

amd için asus crosshair v formula z ile 9590 alabilirsin ama güç kaynağını 750 w alman gerekir intel için ise işlemci i7 6700K anakart msı z170a krait gaming intel z170 1151 alabilirsin 600 w fazlasi ile yeter

Peki dostum anladım teşekkürler :) Yüksek frekanslı Ram çok ihtiyaç duyulan bir şey değil, tabi ki OC ile uğraşmayanlar için. Bu arada, karar verdim yaza kadar beklemeyi düşünüyorum, şuan için Skylake favori fakat o kadar bütçe yok. Eğer ki dolar biraz hafiflerse veya AMD'nin yeni işlemciler bekleneni verirse duruma göre tekrar düşünürüz. Ne de olsa R9 380'nin daha yolu vardır :)
Ekran kartını kullanabiliyor musun ? R9 380'i yorumlarını alabilir miyim ? Bende İnşAllah bu ekran kartını kullanacağım

Ekran kartını kullanabiliyor musun ? R9 380'i yorumlarını alabilir miyim ? Bende İnşAllah bu ekran kartını kullanacağım
Kardeşim zamanında r9 380 kullanmış biri olarak tavsiye ederim güzel ekran kartı ama r9 380 dan ziyade r9 380 x (oc) daha iyi aralarında aman aman fiyat farkı da yok

Kardeşim zamanında r9 380 kullanmış biri olarak tavsiye ederim güzel ekran kartı ama r9 380 dan ziyade r9 380 x (oc) daha iyi aralarında aman aman fiyat farkı da yok
Ben MSI'ın 4GB R9 380 modelinden alıcam .Fakat sadece 380x olarak Sapphire var, Sapphire'e güvenmiyorum. Belki o zaman'a kadar MSI çıkartırsa alırım.Şu an için MSI R9 380 4GB

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı