R9 380 için Kasa ve PSU önerisi

OğuzhanPC

Hectopat
Katılım
19 Ağustos 2014
Mesajlar
49
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Okul
Merhaba arkadaşlar bir adet kasa + PSU almayı düşünüyorum fakat r9 380 için neye karar versem bilemedim. Sistem özelliklerim;

AMD FX-6300
MSI 970A-g43
2x CL9 4GB Corsair Venganence RAM
500 GB HDD 7200 RPM
Cooler Master Blizzard T2 mini fan
Sistem özelliklerim başlıca bunlar.

Ayrıyetten sizce MSI r9 380 mi, Asus r9 380 mi ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Bütçem: max kasa + fan 400 TL.
 
Kardeşim Sapphire önermişsin fakat çoğu insanın sıkıntısı var bu markadan. Lütfen niye önerdiğinizi yazarsanız ve diğer markalara göre + nedir acaba ?
 
Kardeşim Sapphire önermişsin fakat çoğu insanın sıkıntısı var bu markadan. Lütfen niye önerdiğinizi yazarsanız ve diğer markalara göre + nedir acaba ?

R9 380 testlerine baktığımda diğer markalardan eksik kalır bir yanı yok. Hatta sıcaklık, performans gibi testlerde birçok bilindik markanın çok az farkla da olsa önüne geçmiş. Buna rağmen fiyat olarak diğer markalardan daha uygun. Ben kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım bu yüzden öneririm.
 
Sapphire Nitro sessiz bir model, R1 kasa da ses yalıtımlı zaten. Sapphire Nitro serisi ürünler AMD cephesinde Asus Strix'den başarılıdır. Eskiden Sapphire soğutmasında bazı sıkıntılar vardı ama Nitro serisi ile düzeltti bu sorunları. Asus, Msi gibi çok bilindik firmaların da kötü olduğu seriler vardır, sadece Sapphire'in değil. Sapphire Nitro modelleriyle sorun yaşayan birisini daha görmedim. Mesela Asus Strix R9 390 ve 390X berbat bir soğutmaya sahipti. Sapphire de eski modellerde pek başarılı değildi. Her firmanın hataları vardır.
 
Benim için sesde çok önemli.Sesi nasıl peki ?

Ekran kartı gayet sessiz çalışıyor.
Zalman R1 ses yalıtımı konusunda çok iyi bir kasa değil ama kasada eski ve ekstra sesli çalışan bir parça yoksa zaten sizi rahatsız etmez. İçindeki dahili fanlar sessiz çalışıyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı