R9 380 mi, GTX960 mı?

Egemen Arslan

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX3060 130W
Ryzen 9 5900HX
16GB Ram
Merhaba Sayin Technopat Uyeleri,

Ben 2500 TL'ye bilgisayar toplayip alacagim fakat ekran kartina daha karar veremedim Gtx960'mı olsun yoksa R9 380'mi?
Nedenleri ile birlikte yazarsaniz sevinirim.

Şuan için R9 380 rakibe göre 7-8 FPS daha çok veriyor.
R9 380 rakibe göre daha çok güç tüketiyor, daha çok ısınıyor ve fanlar daha hızlı döndüğü için, daha fazla ses yapıyor.
Salt oyun için yani oyun oynamaktan başka hiç bir şey yapmayacağım diyorsan, R9 380 tercih et oyun ve render için ise GTX 960.
Bütün bunlar yalnızca şuan için geçerli.
DirectX 12 ile birlikte durumun tersine dönme ihtimalinin olduğuna inanıyorum, sonuçta 24 saat oyun oynamıyoruz bu yüzden, GTX 960 benim tercihim.

Video işleri ile uğraşacaksanız GTX 960. Nvidia'nın shadow play özelliği çok güzel. Oyun için ise R9 380. FPS değerleri daha yüksektir GTX 960'a nazaran.

@GCN R9 380 kullanıcısıyım ve sessizliği, soğutması konusularında aşırı memnunum :) Bunlar R9 380 için bir eksi değil.

Rakibe göre daha çok güç tüketiyor derken arada 70W fark var, daha fazla ısınıyor derken hangi marka soğutmayı kullanıyorsunuzda bu sonuca vardınız? MSI ve Sapphire modelleri gayet iyi soğutuyor ve fazlada ses yapmıyor. Bende Sapphire R9 380 Dual-X var Nitro değil ona rağmen fan sesini duymuyorum ve ısındığınıda görmedim, kasada 2 tane egzoz fan var o kadar. Eğer video felan çekeceksiniz GTX 960 ama oyun içinse R9 380.

Seni eleştirmemin sebebi tamamen kulaktan dolma bilgilerle yorum yapman. Fanlar daha hızlı dönüyor, daha fazla ısınıyor diyorsun. Nitro, Twin Frozr 5 bunlar gayet iyi soğutuyor ve fanlarda aşırı ses yapmıyor. Kasada gerekli düzeyde hava sirkülasyonu varsa zaten kolay kolay ısınmaz bu kartlar.

Neyini abartmadın? Rakibine göre daha fazla ısınıyor, daha fazla ses yapıyor yazmamış mısın? Bende diyorum ki Nitro ve Twin Frozr 5 gayet iyi soğutuyor ve sesde yapmıyor. Bir şeyler yazarken araştırarak yazın.

İlk önce GPUBoss sitesini örnek göstermek yasak, ikincisi daha fazla diyince senin aklına 2 derece daha sıcak çalışması yada 100 Rpm daha hızlı dönmesi geliyorsa yapacak bir şeyimiz yok. Daha fazla demek belirtilen sayıdan daha fazla daha çok demek 1 rakam fazla diyince sen biraz daha fazla mı diyorsun yoksa daha fazla mı diyorsun? Kaldı ki gerekli hava sirkülasyonu varsa bu kartların aşırı ısınmayacağını söyledim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı