Çözüldü R9 380 ve A10-7870K Sistemin LoL'de Düşük FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pawn

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba,

AMD Radeon R9 380 ekran kartım var. Nedense oyunlarda tam performans alamadığımı düşünüyorum. Bununla ilgili nasıl bir test yapıp sonuca ulaşabilirim? En basitinden League of Legends'da eskiden 130-140 FPS ile oynarken şuan 100 FPS'i görüyorum ki bilgisayarımı yeni formatladım, tertemiz. Test aracı gibi bir program mevcut mu? Kartın performansını ölçerek iyileştirme yapılabilir mi? Kartın en güncel sürücüsü yüklü bu arada.

Sistemim;
Ekran kartı: AMD Radeon R9 380
İşlemci: AMD A10-7870K Radeon R7 - 3.9GHz
RAM: 8GB
Ek olarak; PUBG'de 20-30 FPS gibi bir durum var! Önceden 50-60 FPS'de çok rahat oynayabiliyordum.

Son düzenleme:
Çözüm
Arkadaşlar sorunu çözdüm sanırım. 2 yıldır termal macun yenilemiyordum bilgisayarı topladığımdan beri. Termal macunu yenileyince FPS sorunu düzeldi gibi. Sorunu yaşayan arkadaşlara bilgi olsun.
Kasanızın içi temiz mi? Tozlu olması buna sebep olabiliyor bazen.Benim kasam tozluyken oyundayken pc resetleniyordu bile, tozu temizledikten sonra hiçbir şeyi kalmadı.

BİOS’tan APU aktif olabilir, kapatmayı unutmayın. MSI Afterburner ile sıcaklık değerleri atabilirseniz iyi olur.
Hocam sıcaklık değerleri 30-40 arasında değişiyor, zaten oyun vs girdiğim zaman fan hızını yükselterek dengeliyorum. APU olayına bir bakayım, kesin bir etkisi olur mu açıksa ve kapatırsam?

Arkadaşlar sorunu çözdüm sanırım. 2 yıldır termal macun yenilemiyordum bilgisayarı topladığımdan beri. Termal macunu yenileyince FPS sorunu düzeldi gibi. Sorunu yaşayan arkadaşlara bilgi olsun.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı