R9 380 ve i5 4460 GTA 5 Yüksek CPU Kullanımı

Ne o GPU nede o CPU 1440p icin uygun değil gayet normal.
Ben GTX970 ve i5-6600k(oc) ile High-Ultra ayarlarda 1440p de 60 FPS aliyorum genel olarak ki bende bile işlemci kullanımı yükseliyor normal olarak.
Ayarları düşürdüm ama bu seferde System ve Power Manager diski zorluyor oyunu bırakınca düşüyor format atmayı düşünmeye başladım.
Bu ikisi hakkında bilginiz var mı diski neden bu kadar zorluyor?
1.jpg

HDD'lerde disk kullanımının yüksek olması genelde artık yada bozulmuş parçalardan ötürü olur. Defrag işlemi ile bu düzeltilebilir ama sizde sanki yazılımsal bir sorun var gibi duruyor.
Bir format atmakta fayda görüyorum bende, belki virüs bulaşmış olabilir.
(HDD kullanıyorsanız ve formattan sonra disk kullanımı hala yükseklere çıkıyorsa defrag işlemi yapmanızı öneririm HDD'yi rahatlatacaktır.)

HDD'lerde disk kullanımının yüksek olması genelde artık yada bozulmuş parçalardan ötürü olur. Defrag işlemi ile bu düzeltilebilir ama sizde sanki yazılımsal bir sorun var gibi duruyor.
Bir format atmakta fayda görüyorum bende, belki virüs bulaşmış olabilir.
(HDD kullanıyorsanız ve formattan sonra disk kullanımı hala yükseklere çıkıyorsa defrag işlemi yapmanızı öneririm HDD'yi rahatlatacaktır.)
Defrag işlemi nedir?

Smart Defrag programı ile HDD'ye defrag işlemi uygulayabilirsiniz.

Defrag nedir ?
Frag İngilizce'de; parça veya bir bütünün geri kalanı anlamındadır. Buradan yola çıkarak DeFrag, yeniden ekleme (De-Frag), birleştirme vs anlamındadır.

"De" burda tersine anlamını katar kabaca (Bug - Debug gibi). Tabi bunlar grammer açıklamaları o kelimenin...

Bilgisayar dilindeki teknik anlamıda çok farklı değil; disk üzerinde bütünlüğü bozulmuş verilerin (parçalanmış), birleştirmesi.

Tahmin edeceğin üzere disk üzerinde dağınık duran verilerin okunması, çeşitli sıraya göre yerleştirilip okunmasından daha yavaştır. (Erişim süresi bahsettiğim.)

Özellikle mekanik disklerde yapılması şiddetle tavsiye edilir, tabi çok sık değil.

arkadaşlar bende de bu sorun oluyor du lakin;
oyunu ilk kurduğumda ssd ye kurmuştum çok akıcı bir şekilde oynadım sonra 120 gb ssd yetmediğinden oyunu silip d'ye yani hdd ye kurdum sonra bende de aynı sorun olmuştu ayarlar high idi. yani söylemek istediğim şu ki belkide sıkıntımız işlemci bazlı değilde hdd yahut ssd gibi depolama birimlerinin işlemci ile aralarında ki iletişim olabilir mi acaba ? sadece benim de başıma gelen ve size farklı bir alternatif sunmak istedim.
saygılar..

intel i5 4670
MSİ Z97 Gaming 3
AMD R7 370 2GB
Kingston Fury 120 GB SSD + WD 500 GB HDD 7200
Xıgmatek Tauro 80 Plus 500W
Hyperx 1600 Mhz 8+8 16 GB

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı