R9 380 WattMan hatası veriyor

Yusufkk38

Hectopat
Katılım
31 Mayıs 2019
Mesajlar
98
Çözümler
1
Yer
Dathomir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selamlar, 1 aydır muzdarip olduğum WattMan hatasından dolayı yazıyorum. Gerçekten can sıkmaya başladı, önceden çok nadir olurdu şimdi LoL'de araf atarken 15 dk sonra şu hatayı veriyor ve donup oyundan attı ardından WattMan uyarısı verdi ------------->

Ekran Görüntüsü (1).png


LoL'ü zorla durdurduktan sonra ise şu hatayı veriyor ---------------->

Ekran Görüntüsü (2).png


Sistem özelliklerim:

ASUS ROG STRIX R9 380 4 GB.

8 + 8 GB 3000 MHz CL 16 RAM.

AMD R5 1500X işlemci.

ASUS Prime A320M-R anakart.

Cooler Master mve 400W 80 + Bronze PSU.

Samsung 870EVO 265GB SSD.

1 TB 7200 RPM HDD.
 
MSI Afterburner ile gücü -50 yapıp öyle gir oyuna WattMan sorunu için en kısa yol çözüm daha detaylı rehberler de var tek tek ince ayar yaparak çözebilirsin. Kısa yoldan MSI uygulaması kullan.
 
Tamamdır başkan
Arkadaşlar sorun çözüldü nasıl çözdüğüme gelirsek Windows olay görüntüleyiciden çökme sorununun meydana geldiği zamana baktım ve sorunun radeonsoftware.exe sebep olduğunu gördüm ardından biraz araştırma ile radeonsoftware.exe uygulamasının uyumsuzluk sorunu yaptığını fark ettim tahminimce R9 380 eski jenerasyon bir kart olduğu için kartın son sürüm sürücüleri Windows 10 da Radeon Software ile çakışıyor. Bunu düşünerek Radeonsoftware.exe ye uyumsuzluk sorunu gider yaptım ve yazılımın Windows 8 uyumluluk ile çalıştığını gördüm ve sorunu düzelt dedim kaydettim ek olarak yönetici olarak çalıştırı seçtim sorunum düzeldi bu sorun için denemediğim yol kalmadı undervoltdan tut en eski sürücüye kadar regeditten tut Windows 10 sürümü bile değiştirdim ve sorunu böyle çözdüm benim gibi WattMan hatası alan arkadaşlara Allah kolaylık versin inşallah bu yol sorunu çözer herkese teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı