R9 380X BIOS Bozuk Görüntü Sorunu

Ogz008

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar uzun süredir Youtube kanalınızı takip ediyorum, T-Sosyal'e üye olmak bugüne kısmetmiş. Yeni ekran kartı aldım dün. Sapphire R9 380x ve PC açılışında BIOS resmi çizgili, bozuk çıkıyor. Eski MSI HD7870 takıp denediğimde ise düzgün açılıyor.

Yeni kartı MSI kombustor, Battlefield 3, GTA 5, Madmax gibi oyun ve uygulamalarda test ediyorum 6 saattir falan. Hiçbir çizgi, donma, reset atma olmadı.

Bu durum başına gelen var mı daha önce ? Anakart, ekran kartı uyumsuzluğu mu desem ne alaka bilemedim.

Sistemim:
  • AMD Phenom II x4 965
  • GIGABYTE 990FXA-UD3 AM3 (rev 1.2)
  • MSI HD7870 O.C. GDDR5 2GB 256BIT
  • GSKILL 8GB(2x4GB) RipjawsX DDR3 1333MHz CL7 1.5V
  • Samsung 500GB HDD WD Blue 1TB HDD | High Power Direct12 750W 80

Not: İşlemci değişecek, şimdilik ekran kartı ve SSD aldım. Fx8320 alacağım veya direk Intel platforma geçeceğim.

Birde resimler
HD7870 ile:

1.jpg

R9 380x ile:

2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni kartla oyun oynadım dediğinize göre ekran kartında sorun yok hocam. Anakart biosunuz eskiyse güncelleyin belki düzelir. Bu tarz konuları daha önce de okumuştum çok enteresan ama bazı anakartlarda bu durum olabiliyor, ekran kartı seçiyor, güncel ekran kartlarında bu tarz sorunlar olurken eski ekran kartlarında olmuyor.

Geçen gün buna benzer bir hata için çözümü görmüştüm. Aradım konuyu sosyalde bulamadım. Ama sorunu biostan bir tane ayarı ya açıyolardı yada kapıyolardı şuan hatırlamıyorum. Ama mevcut bir konu var bununla ilgili.

Acele konu açıp sosyal resim servisini kullanmadığım için ufak bi ceza aldım, bu yüzden konuya yazamadım kusura bakmayın.

Bugün arkadaşımın sisteminde deneme fırsatım oldu kartı. Arkadaşın sistem Gigabyte 970a-ud3p anakart (2014'te alındı yeni revizyon), Amd fx8320 işlemci. Bios ekranında böyle bi sorun yaşamadım, tekrar aynı oyunlar ve kombustor ile testlerde sorun yaşanmadı. Kartta bir sıkıntı bulunmuyor gibi gözüküyor. Herkese teşekkür ederim yorumları için.

Bios güncelleme çözmedi işi benim sistemimde. Anakartta o resmin bozulması dışında hiçbir problem yok, biostan kapattım resmi direk sistem yazıları ile açılıyor. Anakart, işlemci ve ram üçlüsünü satıp direk İntel platforma geçiş yapacağım.

Birde İntele geçiş yaparsam i5 6600k işlemci, 16 GB ram ve 600 lira civarı Z170 chipsetli bi anakart alacağım. Kaliteli bir anakart tavsiyesi istiyorum Nova Bilgisayardan. Bükülme sorunu var deniyor Skylake işlemcilerde, CoolerMaster Hyper 212x ile sıkıntı olmaması için anakartı seçme konusunda tereddütte kaldım.

Birde İntele geçiş yaparsam i5 6600k işlemci, 16 GB ram ve 600 lira civarı Z170 chipsetli bi anakart alacağım. Kaliteli bir anakart tavsiyesi istiyorum Nova Bilgisayardan. Bükülme sorunu var deniyor Skylake işlemcilerde, CoolerMaster Hyper 212x ile sıkıntı olmaması için anakartı seçme konusunda tereddütte kaldım.
Bunun için yeni konu açarsınız alacağınız zaman.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı