R9 380X birden fan hızı %100'e çıkıyor

Bir şey farkettim, oyuna girdiğimde sıcaklık da saçma bir şekilde değişiyor. 60 dereceden direk 90'a çıkıyor ? Bunun yüzünden de fan hızı 100'u buluyor sanırım. Kartın içini açıp bakiyim belki toz felan gelmiştir termal macun dağılmıştır yada fan soketi tam oturmamıştır.

O zaman BİOS güncellemeyi deneyebilirsin. Şuanki versiyonu yazabilir misin?
Hem VBİOS'u hemde normal BİOS'u güncelledim tık yok.

Bir şey farkettim, oyuna girdiğimde sıcaklık da saçma bir şekilde değişiyor. 60 dereceden direk 90'a çıkıyor ? Bunun yüzünden de fan hızı 100'u buluyor sanırım. Kartın içini açıp bakiyim belki toz felan gelmiştir termal macun dağılmıştır yada fan soketi tam oturmamıştır.

Hem VBİOS'u hemde normal BİOS'u güncelledim tık yok.
O zaman yazılımsal değil sorun. Oyunlara girerken ek program kullanıyor musun? Afterburner tarzı.

1498302731409965586524.jpg
Macun bu şekilde.

Son düzenleme:
Kullandığın macun marka nedir? Ayrıca VRAM'ler üzerinde herhangi bir termal ped var mı? Varsa onları da değiştirmen gerekebilir. Benim emektar R9 270X, 90 dereceye çıkıyordu bir zaman sonra. Ne yapıysam bir çözüm olmadı. Sonra paraya kıyıp 20TL termal macun, 25TL'de termal pad aldım. 63 dereceyi geçmiyordu kart. Sonra sattım kartı.
Xigmatek PTI-G3606 Termal Macun Fiyatı - Taksit Seçenekleri
Arctic Thermal Pad 50 x 50 mm (0.5) - ACTPD00001A Fiyatı
Termal ped tam yetmişti. Benim modelde 8 adet VRAM mevcuttu. Tanesi 256 MB'tı sanıyorum.
4.jpg

Tabi sizin model tam nedir? Bazı modellerde termal ped olmuyor.

Son düzenleme:
Ekrak kartının marka modeli nedir? R9 380X GPU modeli oluyor. Ayrıca tüm sistemini eksiksiz yaz marka model olarak. Windows 10 sürümünü yaz, bilmiyorsan arama çubuğuna winver yaz ya da vinwer de olabilir.

Alt tab yapınca 60 derece iken, tekrar oyuna dönünce bir anda mı 90 derece oluyor?

Ekrak kartının marka modeli nedir? R9 380X GPU modeli oluyor. Ayrıca tüm sistemini eksiksiz yaz marka model olarak. Windows 10 sürümünü yaz, bilmiyorsan arama çubuğuna winver yaz ya da vinwer de olabilir.

Alt tab yapınca 60 derece iken, tekrar oyuna dönünce bir anda mı 90 derece oluyor?
Aynen tam olarak öyle oluyor. Sistem parçalarıyla alakalı olabileceğini zannetmiyorum. Ekran kartının içini ilk defa açıp macunu değiştirdim. Herhalde yanlış bir şey yaptım. Bu ara marka Sapphire Nitro serisinden. İşlemcim İ5 6500. Ram tek slot 8GB. Bir video yüklüyorum anlaşılması daha kolay olur yaklaşık yarım saat sonra.

Kullandığın macun marka nedir? Ayrıca VRAM'ler üzerinde herhangi bir termal ped var mı? Varsa onları da değiştirmen gerekebilir. Benim emektar R9 270X, 90 dereceye çıkıyordu bir zaman sonra. Ne yapıysam bir çözüm olmadı. Sonra paraya kıyıp 20TL termal macun, 25TL'de termal pad aldım. 63 dereceyi geçmiyordu kart. Sonra sattım kartı.
Xigmatek PTI-G3606 Termal Macun Fiyatı - Taksit Seçenekleri
Arctic Thermal Pad 50 x 50 mm (0.5) - ACTPD00001A Fiyatı
Termal ped tam yetmişti. Benim modelde 8 adet VRAM mevcuttu. Tanesi 256 MB'tı sanıyorum.
Eki Görüntüle 243757
Tabi sizin model tam nedir? Bazı modellerde termal ped olmuyor.
Ben ekran kartı ısınmıyor oyuna giriyorum belirttiğim gibi 60 dan 90 a çıkıyor alt tab yapıyorum direk 60 a düşüyor oyuna geri dönüyorum 90 a çıkıyor. Bununla beraber Fan da coşuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bir arkadaşımın böyle sorunu vardı. Sanırım Steamdan EVGA diye bir kart programı indirip rpmleri düşürmüştü. Ancak dediğin gibi bir ısı problemi yoktu.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı