R9 380X Linuxlarda görüntü vermiyor

Hunter5x

Hectopat
Daha fazla  
Sapphire AMD R9 380X Nitro OC kullanıyorum. Windows sistemlerde sorunsuz çalışıyor ancak Pardus 17.5 UVD Xfce hariç istisnasız hiçbir Linux dağıtımını nomodeset olmadan ekran veremiyorum. Linux Mint kullanırken nomodeset ile AMDGPU Pro yükleyip açmayı denedim yine olmadı. Ne yaptıysam Linuxlarda logodan sonra Power saving modea geçmesini önleyemedim. Çözümü nedir?

Sistemi radeon.dpm=0 değişkeni ile açmayı deneyin. Bu değişken radeon sürücüsü için dinamik güç yönetimini pasifleştirir.

Sistemi açarsanız aşağıdaki şekilde amdgpu sürücünü etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca amdgpu-pro sürücüsü kurmanıza gerek yok.

Aşağıdaki komutu çalıştırın.

Kod:
sudo gio open /etc/default/grub

Açılan düzenleyicide GRUB_CMDLINE_LINUX="" satırını bulun ve tırnak işaretleri arasına aşağıdaki değişkenleri ekleyin. Bu değişkenler GCN 1.0 ve GCN 1.1 serisi GPU'ların amdgpu sürücünü kullanmasını sağlıyor.

Kod:
radeon.cik_support=0 amdgpu.cik_support=1 amdgpu.modeset=1 amdgpu.dc=0 amdgpu.dpm=1

Ardından aşağıdaki komutu çalıştırın ve sistemi yeniden başlatın.

Kod:
sudo update-grub

Linux Mint kuracaksanız, Linux Mint 20.1 Cinnamon'un edge sürümünü deneyin, bu 5.4 LTS çekirdek yerine daha güncel 5.8 çekirdekle geliyormuş.

Son düzenleme:
Kullandığınız ekran kartı için şu önyükleme (boot) parametreleri önerilmiş;
radeon.cik_support=0 radeon.si_support=0 amdgpu.cik_support=1 amdgpu.si_support=1 amdgpu.dc=1
Ek olarak güç yönetimi için bu parametreler kullanılabilir denmiş.
amdgpu.dpm=1

Kaynaklar:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı