R9 390 Düşük FPS ve Düşük GPU Kullanımı

• Konuyu başlatan Reno
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 2.897
Ayarları düşürdüğünüzde GPU'ya binen yük azalıp, CPU'ya binen yük arttığından ayar düşürmeniz bir anlam ifade etmez. VSR'ın monitör ile ilgisi yok. VSR açıp çözünürlüğü yükseltin. Bu sayede ekran kartına binen yük artacak, CPU'ya binen yük azalacak ve darboğazın bir kısmı kalkmış olacak.

Ayarları düşürdüğünüzde GPU'ya binen yük azalıp, CPU'ya binen yük arttığından ayar düşürmeniz bir anlam ifade etmez. VSR'ın monitör ile ilgisi yok. VSR açıp çözünürlüğü yükseltin. Bu sayede ekran kartına binen yük artacak, CPU'ya binen yük azalacak ve darboğazın bir kısmı kalkmış olacak.
Aslında aynı durum bendede biraz var çok yakında sipariş ettiğim İ5 4460 ile P33 anakart gelince çözülecek ama yinede sormak istedim benim ekran kartım R7 265 ama monitörüm 10 yıllık philips marka 17 inç kare LCD. Çözünürlük 1280x1024 ekran kartı ayarlarından baktım sanal süper çözünürlük ayarı görünmüyor bende ?

VSR açıp çözünürlüğü 1980x1080 yaptım ve 3 oyunda öyle denedim, şunu söyleyeyim bariz bir biçimde GPU kullanımı arttı ve %80-100 arası rakamlar gelmeye başladı, fakat CPU kullanımı %30-50 arası sürekli değişiyor. Bu CPU kullanımı neye işaret acaba, kesinlikle darboğaza mı? Fx 8350 işlemcinin bir tür darboğaza sebebiyet vereceği aklım almıyor.

GPU kullanımı zaman zaman %50 %40 gibi rakamlara düşüyor ve FPS drop yapıyor o anda ama normal değil diyorsanız bir sıkıntı var o zaman. Test ettiğim oyun Rome 2 Total War, sisteme yük bindiren bir oyun. FPS ortalaması ise oyunlarda gayet değişken, örneğin Company of Heroes 2'de hafif çatışma ortamında 60-80 arası, işin içine ateş ve yanma efekti girip oraya yakınlaştırınca 12-24 FPS aldım. Bunların yanında Kart 60 ile 80 dereceler arası sıcaklık yapıyor ve kasanın içini ısıtıyor, diğer bileşenlerinde sıcaklık ortalaması arttı haliyle. Boşta 58 - 60 derece ile çalışıyor. Yükte 70 - 80 arası.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı