R9 390 sistem siyah ekran sorunu

FORZA34

Hectopat
Daha fazla  
Soruna daha iyi yardımcı olabilmeniz adına bilgisayarımın özelliklerini sizlerle paylaşıyorum.
  • 750 watt değerinde Cooler master G750M
  • Asus M5A97 anakart(en son bios güncellemesini yaptım.)
  • FX8150 işlemci(hızaşırtma yapmadan kullanıyorum)
  • Thermaltake contact 16 işlemci soğutucusu
  • 2x4GB 1600 MHz değerinde RAM bellekler
  • 500 GB HDD
  • LG 25um57 monitör

Ekran kartı olarak Asus R9 390 Direct CU II modelini kullanıyorum.
Ekran kartımı ilk aldığımda kullandığım işletim sistemi windows 8'di. Oyun oynarken hatta Facebook'ta gezerken ara sıra AMD driver çalışmayı durdurdu hatası alıp 3-4 saniye içinde mavi ekran alıyordum. Eski ekran kartım Geforce 9800GT üzerine kurdum diye bu tarz sorunlar olacabileceğini düşünüp format atıp windows 8.1'e geçtim. Bahsettiğim sorun devam ediyordu. Aradan 1 hafta sonra AMD yeni bir driver çıkardı 15.15 sürümü olması lazım. Bilgisayarımdaki yüklü sürücü dosyalarını kaldırıp, yeni çıkan sürümü kurdum. Her şey yolundaydı. 2k çözünürlükte GTA 5, Madmax, League of legends gibi oyunları sıkıntısız bir şekilde oynuyordum.
Crimson güncellemesinin geldiği gün Windows 10'a geçiş yaptım. Format sonrası gerekli sürücüleri yükledikten sonra arkadaşlarla league of legends'a girdik. Oyunu oynarken hiç bir kasma donma ortada yokken bir anda ekranda no signal yazısı çıktı ve oyundan 1-2 sn daha ses geldi. Klavyede caps-lock tuşuna bastım tepki vermedi.
Ctrl alt delete, alt f4 gibi tuşlara bassamda bir sonuç alamadım. Sürekli olan bir durum. Masaüstünde hiçbir şey yapmıyorken bile bu dediğim olay oluyor. Yani karta yüklenip yüklenmemekle ilgili birşey değil. Derecelerden şüphelendim. Bakıyorum ama onda da bir sıkıntı yok boşta 30 derece civarı, oyundayken 50 derece gibi rakamlarda. Bu duruma geldiğinde 5 dk 10 dk beklediğim oldu siyah ekranda görüntü alamadım. Monitörü aç kapa yaptım yine no-signal yazısında kalıyor. Tek çözüm bilgisayarı yeniden başlatmak oluyor.
Biraz uzun bir yazı oldu ama detaylı olarak anlatmak istedim. Forum sitenize yeni kayıt oldum yazım ile ilgili hata yaptıysam affola. Yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı