R9 390X sistem toplama

Black: WD Black
Blue: WD Blue

Ben konularda gördüğüme göre, görüntü gelmeyen ve hataya uğrayan sistemler Blue'lu idi.
Ayrıca fiyat farkı olarak baktığımızda da, bir ürün boşuna bir üründen pahalı olmaz.

Tecrübeme sabit diyorsanız bir şey diyemem ama fiyatına göre ürün değerlendiriyorsanız orası başka.
Asus GTX 970 Strix'in 6 faz ve ortalama ASIC değerinin daha düşük olmasına rağmen 7 fazlı GALAX GTX 970 EX OC'tan daha pahalı olması gibi.

Oyunlarda performans olarak baktım da, aynı performans alınması mümkün. Fakat ben satıcıya yapılan yorumlar ve Technopat Sosyal'e açılan konularda Blue'nun daha az dayanıklı olduğunu gördüm. Ve Black 5, Blue 2 yıl garantili. Yanlışsam düzeltin.

Tecrübeme sabit diyorsanız bir şey diyemem ama fiyatına göre ürün değerlendiriyorsanız orası başka.
Asus GTX 970 Strix'in 6 faz ve ortalama ASIC değerinin daha düşük olmasına rağmen 7 fazlı GALAX GTX 970 EX OC'tan daha pahalı olması gibi.

Siz daha tecrübelisiniz. Ben tecrübeden çok, üretici sayfalarından bahsetmeye çalışıyorum. Tabi ki Gtx 970'ler konusunda haklısınız. Fakat 5 yıl ile 2 yıl garanti arasında ciddi bir fark yok mu?

Üretici sayfaları etkiledi beni.

Bu sayfa lara baktığımızda:
Untitled Page
Untitled Page

Oyunlarda hemen hemen aynı performansı alabileceğimizi görüyoruz. Fakat Black'in çift işlemcili ve 5 yıl garantili olması, onu biraz öne geçiriyor. :)

Çalıştığım internet cafe'de 19 adet bilgisayar vardı. 8 tanesinde Seagate Barracuda HDD vardı ve sekizide bozuldu. WD Cav. Green'ler ise yıllardır sorun çıkartmıyor. Bu yüzden ve yukarıdaki haberinde etkisiyle beraber biraz soğudum Seagate'ten.
Ayrıca 5.5 TB toplam WD Cav. Green kullanıyorum. Depolama için yapılmış olmasına rağmen baskı altında çalıştırıyorum ve 4 yıldır tık demediler.

Nedenini açıklar mısınız?
WD Blue Disklerde oyunlarda geç yüklenme, takılma gibi sorunlar olduğunu duydun ve bazı konuda da gördüm.

Ekran kartı üzerinde araştırma yaparken fark ettiğim üzere DVI-D portuna dönüştürücü kullanarak VGA monitör kullanılmıyor muş, doğru mu acaba bu bilgi. Ben çift monitör kullanıyorum ve birisi VGA portundan bağlanıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı