R9 5900X ile 30k civarı kasa toplama

Bütçe
30000 TL

bebesse

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Ryzen 9 5900X CPU için 30k civarı bir bütçeyle kasa toplayacağım.
Ana kullanımı Blender ağırlıklı 3D modelleme ve dolayısıyla modellerin 3D renderı üzerine olacak. GPU render değil CPU render kullanılacağı için CPU'yu yüksek tuttum, GPU şimdilik işimi görecek kadar olsa yeter, gerekirse sonradan yükseltirim diye düşünüyorum. Şu ana kadar düşündüğüm sistemi aşağıya yazacağım. İlk defa sıfırdan kasa topluyorum, her şey birbiriyle compatible mı değil mi elimden geldiğince kontrol ettim ancak gözümden kaçan şeyler olmuş olabilir, belirtirseniz sevinirim.
SSD ve sıvı soğutucu konusunda bir seçim yapmadım, fikirlere açığım. Seçtiğim kasa konusunda emin değilim, önü mesh o yüzden hava akışının iyi olacağını düşünüyorum ancak sadece iki fanı var, bütçeme uyacak şekilde daha iyi önerileriniz varsa değerlendirebilirim.
Bir tek CPU'yu aldım şimdilik, dolayısıyla daha iyi önerileriniz varsa diğer bileşenleri değiştirmem mümkün.
Kafamda tasarladığım sistem şimdilik şöyle:
CPU: AMD Ryzen 9 5900X (7800 TL'ye aldım)
GPU: Gigabyte GeForce RTX 3050 Gaming OC 8 GB GDDR6 128 bit.
Anakart: Gigabyte B550M DS3h.
Kasa: Corsair 4000D tempered glass USB 3.0 ATX mid (2100 TL)
PSU: Deepcool 750W PF750 80+ (1200 TL)
SSD: Karar verilmedi(tercihen 1TB)
Sıvı soğutucu: Karar verilmedi.
RAM: Corsair Vengeance 32 GB(2x16) (2200 TL)

Merhaba, Ryzen 9 5900X CPU için 30k civarı bir bütçeyle kasa toplayacağım.
Ana kullanımı Blender ağırlıklı 3D modelleme ve dolayısıyla modellerin 3D renderı üzerine olacak. GPU render değil CPU render kullanılacağı için CPU'yu yüksek tuttum, GPU şimdilik işimi görecek kadar olsa yeter, gerekirse sonradan yükseltirim diye düşünüyorum. Şu ana kadar düşündüğüm sistemi aşağıya yazacağım. İlk defa sıfırdan kasa topluyorum, her şey birbiriyle compatible mı değil mi elimden geldiğince kontrol ettim ancak gözümden kaçan şeyler olmuş olabilir, belirtirseniz sevinirim.
SSD ve sıvı soğutucu konusunda bir seçim yapmadım, fikirlere açığım. Seçtiğim kasa konusunda emin değilim, önü mesh o yüzden hava akışının iyi olacağını düşünüyorum ancak sadece iki fanı var, bütçeme uyacak şekilde daha iyi önerileriniz varsa değerlendirebilirim.
Bir tek CPU'yu aldım şimdilik, dolayısıyla daha iyi önerileriniz varsa diğer bileşenleri değiştirmem mümkün.
Kafamda tasarladığım sistem şimdilik şöyle:
CPU: AMD Ryzen 9 5900X (7800 TL'ye aldım)
GPU: Gigabyte GeForce RTX 3050 Gaming OC 8 GB GDDR6 128 bit.
Anakart: Gigabyte B550M DS3h.
Kasa: Corsair 4000D tempered glass USB 3.0 ATX mid (2100 TL)
PSU: Deepcool 750W PF750 80+ (1200 TL)
SSD: Karar verilmedi(tercihen 1TB)
Sıvı soğutucu: Karar verilmedi.
RAM: Corsair Vengeance 32 GB(2x16) (2200 TL)

Anakart:
RAM(4X):
SSD:
Kasa:
PSU:
Sıvı soğutma:
Hepsi 20 bin küsur yapıyor kalan bütçeyle istediğiniz ekran kartını alabilirsiniz.
Ama ekran kartı alacaksınız buna bakabilirsiniz:

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...4-cl18-f4-3600c18s-16gvk-fiyati,85324705.html (X2)

Toplam 22 bin küsur ediyor. İlla NVIDIA kart istiyorum diyorsanız RTX 3060 filan kovalayın 3050 hiç alınacak gibi değil.

İkinize de çok teşekkürler, sistemin tamamını aldım bugün itibariyle, sürecin stresinden ve yoğunluktan cevap vermeyi unutmuşum. Ekran kartı için ucuza temiz RTX 2060 super buldum çok uygun bir fiyata onu aldım, ileride durumuma göre yükseltmeyi düşünüyorum. @Phanzox @xXenom

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı