R9 5900X RTX 3060 sistem için anakart ve PSU önerisi

conDoin

Femtopat
Daha fazla  
İşlemci
Ryzen 9 5900X
Merhaba herkese,
Yıllardır okurum forumu ama ilk defa konu açıp soru sormaya karar verdim. PSU ve anakart değiştirme kararı aldım ama sistemim harika bir sistem değil.

CPU: Ryzen 9 5900X 3.7GHz 70 MB AM4 105W.
GPU: ASUS Dual GeForce RTX 3060 V2 OC Dual GDDR6 192bit DX12.
anakart: ASRock B450M HDV r4.0
RAM: GeIL EVO Forza DDR4 8 GB 3000MHz (2 adet)
SSD: Adata SU630 480GB.
HDD: Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200RPM 3.5 SATA 3.0 hard disk.
güncel PSU: Dark Force 5002 ATX dkps500s1

Kasaya 2 adet midi klavye - 1 adet ses kartı - Gaming klavye, mouse ve DualShock 4 için 1 adet USB girişlerini kullanıyorum.
Harici 1 TB HDD için 1 adet ve Wi-Fi bağlantısı için 1 adet daha USB girişini kullanıyorum.
Tower v3.5 Killer Tower'ı ön panel dışında LED'e sahip değil Tower.

Yeni bir PSU için bütçem maksimum 5K.
Yeni bir anakart için bütçem maksimum 6K.

Değerli görüşlerinizi, yorumlarınızı ve desteklerinizi beklemekteyim.

Cevap yazan yazmayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Esenlikler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanız Atx anakart destekliyorsa sorun olmaz onu kasıt ettiniz sanırım ekran kartı önermedim anakart önerdim
Evet anakart olmalıydı yanlış yazmışım. Sanırım kasanın boyu ATX için uygun değil mATX öneriniz var mıdır acaba uğraştırdım sizi kusuruma bakmayın. PSU hakkında yorumlara baktım yarın daha detaylı inceleme yapacağım baya hoş bir parça gibi duruyor. Bilginize sağlık.

Dediğiniz PSU'yu aldım. Marka çok övülüyor. Dün denedim sanırım statik elektrik oluştu parçalarda PSU çalışıyor.
Kasa fanı çalışıyor.
Ekran kartı ışığı yanıyor.(Hdmi kabloyu görüntü gelmesi için anakart içinde denedim görüntü gelmedi)
İşlemci fanı çalışıyor.
Ama usbler ve monitöre güç gitmiyor. Statik olduğunu düşünüyorum. Süreçle alakalı bilgi vereceğim.

Dediğiniz PSU'yu aldım. Marka çok övülüyor. Dün denedim sanırım statik elektrik oluştu parçalarda PSU çalışıyor.
Kasa fanı çalışıyor.
Ekran kartı ışığı yanıyor.(Hdmi kabloyu görüntü gelmesi için anakart içinde denedim görüntü gelmedi)
İşlemci fanı çalışıyor.
Ama usbler ve monitöre güç gitmiyor. Statik olduğunu düşünüyorum. Süreçle alakalı bilgi vereceğim.
Başka bir sorun olabilir ya da ürünün bizzat kendisi ile alakalı bir durum olabilir marka çok övülen bir marka. Hani şey gibi düşünmeyin adam kötü mü ürün önerdi bak diye.

Statiktir benzerini Asus Psu ile ben yaşadım ekran kartına görüntü gitmedi statik elektrikten sonra. Garanti kapsamında götürdüm içini temizlemişler, termal macun sürmüşler şuan büroda kullanıyorum.

Başka bir sorun olabilir ya da ürünün bizzat kendisi ile alakalı bir durum olabilir marka çok övülen bir marka. Hani şey gibi düşünmeyin adam kötü mü ürün önerdi bak diye.

Statiktir benzerini Asus Psu ile ben yaşadım ekran kartına görüntü gitmedi statik elektrikten sonra. Garanti kapsamında götürdüm içini temizlemişler, termal macun sürmüşler şuan büroda kullanıyorum.
Bende Statik olduğunu düşünüyorum. Yarın söküp baştan uzay montaj ile deneyeceğim çalışır diye düşünüyorum ben beceremezsem bir pc hastanesine yatırıcam orada hallederler. Başkan PSU baya iyi incelemeleri vs şahane alan memnun görünüyor hep. Fanlara güç geldiği için sorunun PSUda olma olasılığı düşük geliyor bana ama sorun PSUda olsa bile garantisi var gönderirim direkt. Anakart değişimi ocak ayına kaldı gibi bütçeden dolayı teşekkür ederim tekrardan desteğin için.

Bende Statik olduğunu düşünüyorum. Yarın söküp baştan uzay montaj ile deneyeceğim çalışır diye düşünüyorum ben beceremezsem bir pc hastanesine yatırıcam orada hallederler. Başkan PSU baya iyi incelemeleri vs şahane alan memnun görünüyor hep. Fanlara güç geldiği için sorunun PSUda olma olasılığı düşük geliyor bana ama sorun PSUda olsa bile garantisi var gönderirim direkt. Anakart değişimi ocak ayına kaldı gibi bütçeden dolayı teşekkür ederim tekrardan desteğin için.
Statiktir bence de bi baksınlar çözerler merak etme. Estağfurullah ne demek elimizden geldiğince.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı