R9 5900X sistem çalışmıyor

AhmetErenKose5

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 9 5900X
ASUS ROG STRIX RTX 3080TI
ASUS ROG STRIX B550E-GAMING WiFi
ASUS ROG THOR 850P PLATINUM
ASUS ROG STRIX HELIOS
CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 64GB 3600MHZ
CORSAIR H150i ELITE CAPELLIX
SAMSUNG 980 PRO M2.0 2TB SSD
SAMSUNG 980 PRO M2.0 1TB SSD
STEELSERIES APEX PRO
STEELSERIES ARCTIS PRO
STEELSERIES RIVAL 5
Bilgisayarı topladım (ekran kartı eksik) ve prize bağlayıp güç düğmesine bastığımda hiçbir tepki vermiyor, ışık, fan vs. Bütün kabloları kitapçıkta belirttiği gibi taktım. Anakart hiçbir bileşen takılı olmadan, sadece 24 pin güç bağlantısıyla bile çalışması gerekiyor diye biliyorum ama tık yok.

Sistem parçaları;

- AMD Ryzen 9 5900X
- ASUS ROG STRIX B550e Gaming Wi-Fi
- ASUS ROG STRIX Helios
- ASUS ROG Thor 850p.
- Samsung 980Pro 2TB
- Corsair H150i Elite Capellix
- Corsair Vengeance RGB Pro 2×8GB 3200MHz

Dosya Ekleri

• 20210927_200328.jpg
    154,3 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemcide grafik kartı bulunmuyor ekran kartsız calıştıramasınız.
İşlemcinde ekran kartı olmadığı için çalışmıyor diye düşünüyorum ama emin değilim büyük ihtimal o yüzden çalışmıyor.
Kasanın güç düğmesini anakarta bağlamadıysan güç düğmesine basınca anakarta çalıştırma komutu gitmez.
5900X dahili grafik birimine sahip değil. PC'yi açamazsınız. Geçici olarak GT 1030 gibi bir kart alabilirsiniz.
Cpu güç pinlerini bağlamayı deneyin.
Ekran kartı olmada kullanılmayacağını biliyorum. Kasa güç bağlantısını doğru şekilde yaptım, ayrıca bağlantıyı söküp kısadevre yapmayı da denedim. Cpu güç pinleri takılı (8+4 pin). Umarım basit bir sorundur. Psu ya da anakartta bir sorun var sanırım.

PSU'nun düğmesini açtınız mı hocam, gözden kaçıyor bazen..

Öncelikle teşekkürler. Bahsettiğim şey tam olarak bu. Ne fanlar dönüyor ne de hata bildirim ışıkları yanıyor. Rog strix 3090 ya da bir altını almak istiyorum ama malum ürün yok piyasada. Sisteme monitör de bağlı değil. Elimde bir adet daha psu var boşta, cooler master nme white 750. Dediğiniz gibi yapacağım.
PSU'nun düğmesini açtınız mı hocam, gözden kaçıyor bazen..
Keşke o kadar basit bir sorun olsa

Güç kaynağı tam modüler olduğundan, kabloların güç kaynağı ile bağlantısını da kontrol edebilirsiniz. Kasaya yerleştirirken tam oturmadığından yerinden çıkma gibi durumlar da oluyor.. Umarım böyle basit bir sorundur, bir an önce çözülür, kolay gelsin..

Bu sorunun aynısını ilk çıktığı zaman kuzenime topladığım Ryzen 3 3200G işlemcide yaşamıştım.
A320 ile kullanmak için BIOS Update yapılması gerekiyordu eski nesil bir işlemciyle BIOS Update yapıp çözmüştük sorunu. B550 ve Ryzen 9 işlemcilerde böyle bir durum var mı bir fikrim yok belki de sorun BIOS updateindedir.

İşlemcim ve anakartım şu an uyumsuz. Flash bios ile anakartımı update etmeden işlemciyi kullanamam. Benim belirttiğim sorunun bundan kaynaklı olduğunu zannetmiyorum. Anakartta elektrik yokmuş gibi duruyor. Eğer güç yoksa bios update yapamam. Youtube üzerinde biraz araştırayım. Haklı olman işime gelir.
Sanırım sorun anakartta. Psu'ya kısadevre yaptırarak diğer bileşenleri çalıştırdım. Ama anakartı 2 psu'yla da denedim çalışmadı.

Son düzenleme:
Bahsettiğim sorunda da kısa devreyle veya güç tuşuyla hiçbir şekilde güç gitmiyordu anakarta. Umarım yardımcı olur.

Bahsettiğim sorunda da kısa devreyle veya güç tuşuyla hiçbir şekilde güç gitmiyordu anakarta. Umarım yardımcı olur.
İade ve değişim talebi oluşturdum. Bakalım sonuç ne olacak. Umarım paramı verirler, yerine rog crosshair dark hero 8 almayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…