Çözüldü R9 5900X sistem mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

pizzaparker

Decapat
Daha fazla  
RAM
GSkill DDR4 3600MHz 32 GB (4x8)
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Pro
Ekran kartı
GIGABYTE RTX3070 8GB GAMING GV-N3070GAMING OC-8GD
Anakart
ASUS ROG Strix B450-E
İşlemci
AMD Ryzen 9 5900X 12-Core Processor
Merhabalar. Bu bilgisayarı 2021 Ocak ayında almıştım. İlk kullanmaya başladığımda da sürekli mavi ekran veriyordu. Sonra format attım 3 4 ay vermemeye başladı ama şimdi tekrar başladı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm

Nereden anladınız? Tamam bellekle alakalı ve MMU kaynaklı olabileceğini düşünüyor olabilirsiniz fakat işlemcinin fazla sıkı takılmasından dolayı bile olabilecek bir hata bu. :)

@pizzaparker Samsung Magician'ı kaldırın ve sanal belleğinizi kapatıp sistemi yeniden başlatıp ardından geri açın. Sonucu bildirirseniz sevinirim.
Usta bak baştan başlayalım anladığım kadarı ile sorunun RAM'lerden kaynaklı olduğunu düşünüyorsun ve elde başka seçenekte yok gibi senin ifaden ile ve RAM hatalarında RAM'i değiştirmekten başka çare yok diye biliyorum haksız mıyım?
RAM'lerden kaynaklı bir sorun var evet. Eğer RAM modüllerinde bir sorun varsa, değişecek. Modüllerde sorun yoksa, RAM'in kendisinde bir sorun olabilir, bu durumda RAM yine değişecek. Belki de slot sorunu vardır, o zaman da anakart değişir veya mümkünse tamir edilir.
Özetle olay bu kadar. Bazen yazılımsal hatalar da RAM arızası varmış gibi gösterebiliyor durumu lâkin sen Windows 11'e geçtiğin halde sorun çözülmemiş. Yazılımsal olma ihtimalini eledim o yüzden.

RAM'lerden kaynaklı bir sorun var evet. Eğer RAM modüllerinde bir sorun varsa, değişecek. Modüllerde sorun yoksa, RAM'in kendisinde bir sorun olabilir, bu durumda RAM yine değişecek. Belki de slot sorunu vardır, o zaman da anakart değişir veya mümkünse tamir edilir.
Özetle olay bu kadar. Bazen yazılımsal hatalar da RAM arızası varmış gibi gösterebiliyor durumu lâkin sen Windows 11'e geçtiğin halde sorun çözülmemiş. Yazılımsal olma ihtimalini eledim o yüzden.

Tamam o zaman durum basit bilgisayarı tek RAM ile test edeceğim Memtest değil kullanım testi hem PC'yi kullanabilirim hem de sorun hangi RAM'de çözmüş olurum.

Nereden anladınız? Tamam bellekle alakalı ve MMU kaynaklı olabileceğini düşünüyor olabilirsiniz fakat işlemcinin fazla sıkı takılmasından dolayı bile olabilecek bir hata bu. :)

@pizzaparker Samsung Magician'ı kaldırın ve sanal belleğinizi kapatıp sistemi yeniden başlatıp ardından geri açın. Sonucu bildirirseniz sevinirim.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı