R9 5900X sistem toplama

Bütçe
2500-2750 €

FuryTR

Femtopat
Daha fazla  
Hollanda'da yaşayan bir arkadaşım yeni bir sistem toplamak istiyor. Toplam bütçesi 2.5 k € ve 2750'ye kadar çıkabilir. Onun için şöyle bir sistem topladım fakat herhangi bir sistem sıkıntısı (darboğaz, uyumsuzluk) çıkarır mı acaba? Merak ediyorum. Topladığım sistem parçaları şu şekilde ve şu anki fiyatı 2660 € parçaları ise şu şekilde:
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 OC V2 LHR.
AMD Ryzen 9 5900X.
MSI carte louter MEG X570 ace.
Corsair Vengeance RGB Pro sl - geheugen DDR4 - 32 GB: 4 X 8 GB - 288-PIN - 3200 MHz.
Samsung 970 EVO Plus M.2 2TB SSD.
Cooler Master Masterbox TD500 ARGB mesh - PC Gaming case.
Cooler Master Masterliquid ML360 ıllusion.

Bilgisayar toplarken kullandığım site:De winkel van ons allemaal | bol.com
Şimdiden teşekkür ederim.

Cooler Master Masterbox TD500 ARGB mesh
Bu kasa ben de var. Satın alma. Sebep fanların önün de toz filtresi yok. Kötümü değil. Phanteks P500a olabilir.

Teşekkür ederim bakacağım

Bu saatten sonra 5900X'e yonelmesin. 12700K hem tek hem cok cekirdekte daha iyi bir islemci ve soketin gelecegi acik. Ileride daha iyi bir islemciye yukseltme imkani olur. Ancak ben beklemesini oneririm. Eylul'de Ryzen 7000 serisi cikacak. 2-3 aya kadar RTX 40 ve RX 7000 serisi ekran kartlari cikacak.
Teşekkür ederim işlemci konusunda haklısın i9 kullanılabilir. Fakat Eylül ayına kadar beklemeyebilir

Bu saatten sonra 5900X'e yonelmesin. 12700K hem tek hem cok cekirdekte daha iyi bir islemci ve soketin gelecegi acik. Ileride daha iyi bir islemciye yukseltme imkani olur. Ancak ben beklemesini oneririm. Eylül'de Ryzen 7000 serisi cikacak. 2-3 aya kadar RTX 40 ve RX 7000 serisi ekran kartlari cikacak.

İleride bir işlemci yükseltme sadece Intel cephesinde değil. AMD cephesinde mevcut. 5900X işlemci satın alacak biri neyi beklemeli. Adam 3080 ekran kartı alacak 4000 serisi gelse bile bu kişi 6000 serisini görmeden ekran kartı değişmez. Sistem değişimine gitmez.

Teşekkür ederim bakacağım

Teşekkür ederim işlemci konusunda haklısın i9 kullanılabilir. Fakat Eylül ayına kadar beklemeyebilir

i9 - i7 degil olay. LGA 1700 soket yeni ciktigi icin 13. nesil Intel islemcileri, muhteleme 14. nesli de destekleyecek. Daha yeni bir islemci takma sansiniz olur bu sebeple soyledim.

İleride bir işlemci yükseltme sadece Intel cephesinde değil. AMD cephesinde mevcut. 5900X işlemci satın alacak biri neyi beklemeli. Adam 3080 ekran kartı alacak 4000 serisi gelse bile bu kişi 6000 serisini görmeden ekran kartı değişmez. Sistem değişimine gitmez.

Ryzen 5900X alan birisi Ryzen 7000 islemci takamaz o anakarta. Su an Intel tarafinda en azindan o imkan var. Ihtiyac olur, olmaz orasi ayri ama su an LGA 1700 soket o imkani veriyor. Neden onu acik bir soketle gelen islemci almak varken onu kapanmis bir soket alayim ki bu butcede? 12700K zaten cok guclu bir islemci. Isin termal ve guc tuketim kisimlarina deginmiyorum bile.

Bu saatten sonra 5900X'e yonelmesin. 12700k hem tek hem cok cekirdekte daha iyi bir islemci ve soketin gelecegi acik. Ileride daha iyi bir islemciye yukseltme imkani olur. Ancak ben beklemesini oneririm. Eylül'de Ryzen 7000 serisi cikacak. 2-3 aya kadar RTX 40 ve RX 7000 serisi ekran kartlari cikacak.

RTX 4000 ve RX 7000 serisini almak o kadar kolay sanki dolar olmuş 17.300

Şu an Avrupa ile TR arasında hiçbir fark yok denilecek kadar rahat ol konuyu okuyarak cevap yazdım.

Orada fiyatlar cok degismeden cikiyor yalniz. Burada kurun artmasi ile alakasi yok. Dolar bizde isterse 30 olsun urunu Hollanda'da alacak kisinin bu durumla ne alakasi var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı