R9 5950X sistemde stuttering

Forwinx

Femtopat
Daha fazla  
Masaüstünde ve oyunlarda takılma oluyor oyunlarda anlık 2-8 FPS.
Sorun giderme olarak denediklerim.
  • Tüm sürücüleri yeniden yükledim.
  • Yeni yüklenen Windows 11 ve Windows 10 (şu an Windows 11 yüklü)
  • AMD fTPM kapattım ( değişen hiçbir şey olmadı ) - Recep Baltaş ın konusunu okuyup yaptım.
  • BIOS sürümlerini tek tek test ettim hepsinde aynı sorun şu an güncel sürüm.
  • VBS - kapalı.
  • SVM mode ( kapalı ve açık değişen hiçbir şey yok )
  • Hiçbir şey sorunu çözmüyor.
Sistem:
R9 5950X.
RTX 2060 Super.
ASUS TUF Gaming X570 Pro Wi-Fi
16 GB 3200 MHz RAM.
Kingston Fury Renegade SFYRS/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD.
TH360 ARGB Sync snow Edition AiO sıvı soğutucu.
Seasonic Focus Plus Gold SSR-1000FX 1000W güç kaynağı.
Yaşadığım sorunun örnek videosu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendimin kaydettiğim görüntü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki kasmalar oldugu zamanlar islemcinin MHz hiz degerlerinin durumu ne oluyor? Birden cok dusme gibi sorun var mi? Ayni seyi ekran karti icin de soruyorum.

Peki kasmalar oldugu zamanlar islemcinin MHz hiz degerlerinin durumu ne oluyor? Birden cok dusme gibi sorun var mi? Ayni seyi ekran karti icin de soruyorum.

Anlık donduğu için o değerleri maalesef takip edemiyorum yani değerler değişmiyor onlar da donuyor aynı kaldığı değerden devam ediyor

Anlık donduğu için o değerleri maalesef takip edemiyorum yani değerler değişmiyor onlar da donuyor aynı kaldığı değerden devam ediyor.

Eger bilgisayarinizda MSI Afterburner yuklu ise onunla bir deneme yapin. Uygulamayi acip arka planda birakin ve takilmasini bekleyin, takilinda Afterburner programini acip alt kisimdan islemci ve ekran karti MHz hizlarini kontrol edin. (bu anlattiklarimi MSI Afterburner ve RTSS yuklu oldugunu, ve izleme sekmesindeki ayarlar yapili oldugunu varsayarak anlattim. Eger yuklu degilse yukleyin.

Eger bilgisayarinizda MSI Afterburner yuklu ise onunla bir deneme yapin. Uygulamayi acip arka planda birakin ve takilmasini bekleyin, takilinda Afterburner programini acip alt kisimdan islemci ve ekran karti MHz hizlarini kontrol edin. (bu anlattiklarimi MSI Afterburner ve RTSS yuklu oldugunu, ve izleme sekmesindeki ayarlar yapili oldugunu varsayarak anlattim. Eger yuklu degilse yukleyin.

Yüklü zaten oradan kontrol ettim bir sorun var mı diye fakat dediğim gibi o takılma olunca değerlerde duruyor

Biraz geç gördüm fakat oyunda değerler nedir? Görünürde FPS düşüşü var mı MSI Afterburner ile baktığınızda.

Ben görüntü yırtılmalarından rahatsız olduğum için FPS sabitliyorum örnek vereyim valarontta 1 ve 2 raunt normal gidiyor olmadık yerde FPS arada 2, 8, 10 gibi yerlerde geziyor sonra geri 165 FPS çıkıyor sıcaklıklar MHz falan aynı durumda devam ediyor. Bunu da belirteyim: FPS sabitlemesemde bu olay devam ediyor.

Biraz geç gördüm fakat oyunda değerler nedir? Görünürde FPS düşüşü var mı MSI Afterburner ile baktığınızda.

Az önce Steam PUBG indirdim bütün ayarları yaptım en düşüğe falan çektim takıla takıla ilerliyor şimdi format atacağım Windows 10 kuracağım ondan sonra tekrar indireceğim Afterburner'de hangi ayarlar lazım paylaşmam için ona göre paylaşayım

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı