R9 7900X RTX 4080 sisteme güncelleme önerisi

HandK

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 7900X
ASUS ROG STRIX 4080OC
MSI X670E TOMAHAWK
DEEP COOL 3600 MYSTIQUE
H9 ELITE CASE
CORSAIR 32GB RAM
MSI 800W GOLD
SAMSUNG SSD 2TB 990PRO
AMD Ryzen 9 7900X
MSI MB MAG X670E Tomahawk Wi-Fi AM5
MSI PSU MPG A850G PCI-E5 850W
Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16 GB) 6000MHz DDR5 CL30 AMD EXPO
Samsung 990 Pro 2TB 7450/6900 MB/s M.
Deep Cool DeepCool LT720 RGB 360mm
NZXT H9 Elite Black
ASUS GeForce RTX 4080 OC
NZXT F120 RGB Fan

Arkadaşlar merhaba, böyle bir sistemim var. Bunun 3 tane altta NZXT kasaninki degilde ek taktiklarim cok sesli calisiyor. Onlarda NZXT ama firma yanlış gonderdigi icin kullandim. Bir de 7900X sicaklik sicramasi cok hizli oluyor. Cozum var midir?

Ornegin; Bosta 49-55 derece arasinda herhangi program acinca 60-70'lere bir anda pik yapiyor. Soğutucuyu değiştirmeyi de dusunuyorum. Bana bu sistemi upgrade ve bu sesli fanlarla, islemci problemlemini çözebilecek çözüm sunabilir misiniz?

Islemciyi guc ayarlarindan %99'a cekince de sanki normale donuyor. Anlayamadım. Ancak alttaki fanları RPM dusurerekten kullanıyorum.

Bir de 7900X sicaklik sicramasi cok hizli oluyor. Cozum var midir?
İşlemci kendisini boostladığından değeriniz anlık yükselmekte. Ancak bunun hiçbir zararı yok. Bios üzerinden pbo ayarını kapalı konuma getirirseniz sıçramalar olmaz ancak performans kaybınız bir hayli fazla olur. Soğutucu değiştirmeniz durumunuzu düzeltmez.

Bunun 3 tane altta NZXT kasaninki degilde ek taktiklarim cok sesli calisiyor.
Kullandığınız fanlar yüksek devirde çalıştığı için ses yapıyorlardır. Bunun için de bios üzerinden kendi fan eğrinizi oluşturursanız, sesli çalışmalısını engellemiş olursunuz.

Son düzenleme:
İşlemci kendisini boostladığından değeriniz anlık yükselmekte. Ancak bunun hiçbir zararı yok. Bios üzerinden pbo ayarını kapalı konuma getirirseniz sıçramalar olmaz ancak performans kaybınız bir hayli fazla olur. Soğutucu değiştirmeniz durumunuzu düzeltmez.

Kullandığınız fanlar yüksek devirde çalıştığı için ses yapıyorlardır. Bunun için de bios üzerinden kendi fan eğrinizi oluşturursanız, sesli çalışmalısını engellemiş olursunuz.
Aslında kendi eğrimi oluşturduğum için sesi azalttım. Laki aynı rpm sahip kasa fanları o kadar ses yapmamaktadır. Yoksa sistemle ilgili en ufak bir problemim yok. Bunuda şuradan anlamıştım. Fanları exhaust takarsam ses azalıyor, intakede ise artıyordu. Dediğiniz PBO olayı doğru, o açık konumda tutuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı