R9 7900x3D sistem CS2'de yeterli FPS vermiyor

EGKush

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
Sistemim istediğim FPS'i vermiyor. 300-550 arası gidip geliyor FPS ama genel olarak 350 civarı.

Bense 400+ stabil FPS almak istiyorum.
CPU: R9 7900x3D.
GPU: Gigabyte Gaming 4070 Ti Super.
Motherboard: Gigabyte X670 Gaming X AX v2.
RAM: G.Skill triden Z5 Neo 64 (32x2)
SSD: WD Black SN850X 1TB.
PSU: Be Quiet 850W+ Gold.

Bu sistemin 1280x960 çözünürlükte Low-mid ayarlarda 400+ stabil FPS vermesi gerekmez mi? Aşağıdaki videodaki PC benim sistemden daha güçlü değil.
Belki 7800x3D bir tık daha performanslı olabilir 7900x3D'den ama bu kadar fark normal değil bence.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows 11 debloat yaptım, RAM'lerde EXPO açık, başka ne yapabilirim acaba? Monitörüm Zowie XL2566k, FPS 400 altında düşmesin istiyorum.

Önerileri bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
i7 14700KF ve 4070 Ti ikilisini kullanıyorum Custom ISO ayrıca tweaks yaptırdım aşağı yukarı aynı çözünürlük ve Low ayarlarda 400-450 arası geziyor bence değerler normal Custom ISO ve tweaks yaptırmadan önce 350-400 FPS geziniyordu.

Nedir bu Custom ISO ve tweaks? Debloter'ın içerisinde tweakleri kapa gibi bir seçenek vardı onu yaptım ayrıca.

Bu arada benim CPU ve GPU çalışma yüzdeleri (özellikle GPU) kesinlikle yukarıdaki videodaki gibi yüksek değil

Çift ccd muhabbetinden dolayı sanırsam bazen 3dcache kullanılamıyor. Bunun bir çözümü var diye biliyorum. Bu yüzden FPS düşüyor. Smoke olan kareler dışında 300 FPS altı aldığını high ayarlarda görmedim. Ek olarak RAM frekansı ve gecikmesi nedir?

6000 mhz, cl30 olması lazım

Arkadaşlar CPU ve GPU kullanımını nasıl arttırabilirim?

Bazı kişiler windows optimizasyon vs demiş ancak detaylı bilgi yok. Ek olarak CapFrameX ile çekirdeklerin bir kısmının kullanılmasını önermişler (diğer çekirdeklerin frekansı düşük olduğu için performans düşüşüne yol açtığını söylüyorlar) ancak nasıl yapılıyor tam bilmiyorum. Bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı