R9 7950X + RX 7900 GRE vs R5 7600X + RTX 4070 Super

Bütçe
50.000 - 60.000
Dostum 7800X3D şu anda dünyadaki en güçlü oyun işlemcisi.
Hocam neye göre, bana bir kaynak atabilir misin, izlemek ya da okumak isterim. Yani ben şurdan bakıyorum
islemciler-1.png

Ama diyorsun ki ilerde 5000 serisi çıkar, yükseltme yapacağın zaman sıkıntı yaşarsın? Doğru mu anlıyorum?

Hocam neye göre, bana bir kaynak atabilir misin, izlemek ya da okumak isterim. Yani ben şuradan bakıyorum
islemciler-1.png

Ama diyorsun ki ileride 5000 serisi çıkar, yükseltme yapacağın zaman sıkıntı yaşarsın? Doğru mu anlıyorum?

Evet yükselteceğin zaman sıkıntı yaşarsın, o yüzden attığım şekilde al diyorum.

Evet yükselteceğin zaman sıkıntı yaşarsın, o yüzden attığım şekilde al diyorum.
Ben o zaman senin dediğin r77800x3d nin oyun testlerine bir bakayım. çünkü şuan r9 7950x 'in 1k farkla daha mantıklı olduğunu düşünmeden edemiyorum

evet şurda doğrudan güzel bir inceleme var ve daha önceden de izlemişim. Sadece ön belleğe odaklanıyor oyun kısmı. ön bellek daha yüksek olduğundan oyunlarda daha yüksek performans veriyormuş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle bir liste buldum

Oyun için en iyi skor alan işlemciler listesi ve 7800x3d ile ilgili haklısınız

OYUN-ICIN-ISLEMCI.png

Bazıları yok piyasada şuan en düşük fiyatla en yüksek performansı veren 7800x3d olarak görünüyor.

Fikri olan yazmaya devam edebilir, bizzat işlemcinin oyuna nasıl etki ettiğini deneyimlemiş olanlarınız vardır.

Ayrıca bu işlemci için sıvı soğutucu değil 2 fanlı kule tipi kullanmayı düşünüyorum. eğer sistem 4070 ti super olacaksa maliyet düşürmek lazım.

Son düzenleme:
Ryzen 7800X3D işlemcisi de 7950X işlemcisi de aynı çekirdeklere sahip, aralarındaki fark cekirdek sayılarında ve önbellekte.

7950X’de 7800X3D’ye kıyasla 2 kat daha fazla işlemci çekirdeği var ANCAK hiçbir oyun o kadar fazla işlemci çekirdeği kullanmıyor.

Yani 7950X’in 16 çekirdeğinin çoğu oyun esnasında işlemci ne kadar zorlanırsa zorlansın yatacak, yardım etmeyecek. Sebebi de oyunların yapısı. Çoğu kişi 6 cekirdek işlemci kullandığı için oyun yapimcilari da oyunlarını 6 çekirdeğe göre optimize ediyorlar.

Diğer fark onbellek. 7800X3D’nin önbellegi açık ara farkla daha büyük olduğu için oyunlarda 7950X’e göre büyük avantaj elde ediyor.

Sadece oyun oynayacağım diyorsan 3D işlemci her zaman önceliğin olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı