R9 7950x3D RTX 4090 "MEMORY_MANAGEMENT'' hatası

Truva2006

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Gskill Trident Z5 DDR5 6400 MHz 2x16
SSD veya HDD modeli
Samsung Evo 980 PRO
Ekran kartı
RTX 4090 24 GB
Anakart
ASUS ROG STRIX B650E-E Gaming Wi-Fi
İşlemci
R9 7950X3D
Arkadaşlar merhaba. Benim sistem ile alakalı bir sorunum var. 6400MHz DDR5 RAM modülüm var. Bu RAM'lar default da 4800 MHz olarak çalışıyor ancak ben bunları 6400 MHz olarak kullanmaya çalıştırınca boot ekranında PC donuyor ya da arada çeşitli kodlar çıkan mavi ekran veriyor. Genelde MEMORY_MANAGEMENT hatası alıyorum. Bugün de ilk kez page default in no pages area hatası verdi. Default ayarda hiç sorun olmuyor ancak D.OC.P açınca hep sorun. Unutmadan Memtest86 ile bellekleri taradım sorun çıkmadı.

G.Skill 32GB(2x16) Trident Z5 RGB 6400mhz CL32 DDR5 Ram (F5-6400J3239G16GX2-TZ5RK)

DRAM Frequency - 6200 veya 6000 MHz
DRAM Voltage veya DRAM VDD - 1.40V
tCL veya CL veya CAS Latency - 32
tRCDRD veya tRCD veya RAS to CAS Delay - 39
tRP veya RAS Precharge - 39
tRAS veya RAS ACT Time - 102

Son 4 ayar muhtemelen "Dram Timings Configuration" sayfasındadır.

DRAM Frequency - 6200 veya 6000 MHz
DRAM Voltage veya DRAM VDD - 1.40V
tCL veya CL veya CAS Latency - 32
tRCDRD veya tRCD veya RAS to CAS Delay - 39
tRP veya RAS Precharge - 39
tRAS veya RAS ACT Time - 102

Son 4 ayar muhtemelen "Dram Timings Configuration" sayfasındadır.
Evet son ayarları hatırladım. Eve geçince deneyerek sonucu paylaşırım. Teşekkürler. Çok yakından ilgilenip sorunumu çözdüğünüz için.

DRAM Frequency - 6200 veya 6000 MHz.
DRAM voltage veya DRAM vdd - 1.40v
TCL veya CL veya CAS latency - 32.
Trcdrd veya tRCD veya ras to CAS delay - 39.
tRP veya ras precharge - 39.
Tıraş veya ras act time - 102.

Son 4 ayar muhtemelen "DRAM timings Configuration" sayfasındadır.

Dediklerinizi yaptım ancak açılış süresinde bir değişiklik olmadı. 27sn.

Son düzenleme:
6000 MHz 7000 serisi için "sweet spot", genellikle üstünde stabilite sorunları yaşatıyor bellek kontrolcüleri nedeniyle. XMP açtıktan sonra DRAM Frequency ayarını 6000 MHz veya daha altı yaparak deneyebilir.
Ben CPU için önerilen değerin üstünü pek önermiyorum.

Peki aklıma takılan şöyle bir soru var musadeniz ile sormak istiyorum. Benim işlemci 5200MHz destekliyor. Bunun üzeri olan hız boş mudur? Yoksa illaki artı faydası olur mu?
Artısı olabilir ama aşırı bir fark olmayacaktır. O değerin üstü sorun olacak diye bir şart yok ama ben önerilen değeri öneriyorum genelde.

Artısı olabilir ama aşırı bir fark olmayacaktır. O değerin üstü sorun olacak diye bir şart yok ama ben önerilen değeri öneriyorum genelde.
Anladım teşekkür ederim hocam

Anladım teşekkür ederim

Biraz geç oldu ama yine de yazma gereği duydum. RAM hızını 5200MHz yapınca açılış süresi normale döndü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı