R9 8.nesil - RTX 4070 laptopun bir anda performansı düştü

Tayyar Ağa

Centipat
Daha fazla  
Laptop kullanıyorum sistemimde RTX 4070, 8. nesil Ryzen 9 ve 16 GB RAM var. Her şey normaldi bir gün bilgisayarın performansı inanılmaz düştü normalde rahatlıkla oynadığım oyunları bile zar zor açar hale geldi. Windows'un ara kısmına bir şey yazarken kastığı oluyor, o kadar kötüleşti. Bilgisayarı ilk aldığımda da aynı sorun olmuştu ama NVIDIA kurulumunu yaptığımda düzelmişti. Şimdi ekran kartının sürücülerini DDU aracılığıyla sildim yeniden kurdum düzelmedi, bir daha sildim bir önceki ayın sürücülerini yükledim yine düzelmedi ne yapmam gerekiyor bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
NOT: Her zaman şarjda oynuyorum.

Son düzenleme:
Merhaba.
Benim başıma gelseydi yapacaklarım şunlar olurdu.
1. bilgisayarım şarj oluyor mu kontrol ederdim. Pilde çalışıp güç tasarrufu yapmaya çalışıyor olabilir.
2. Güç ayarlarının yüksek performans olduğunu kontrol ederdim.
3. Tüm sürücüler yüklü mü kontrol ederdim.
4. Görev yöneticisinde işlemci, RAM ve grafik işlemci değerlerini kontrol ederdim. Yüksek kullanım varsa hangi işlemin olduğunu araştırırdım.
5. Eğer bunlarla sorunu çözemezsem geri yükleme noktası varsa onu denerdim. En son çare temiz Windows kurulumu yapar ve yine çözemezsem artık donanımsal bir sorun olduğunu düşünüp sıcaklık değerlerine bakardım. Ayrıca virüs ya da Windows sistemi dosya hatası da olabilir. Ya da HDD veya SSD hataya düşmüş olabilir.

Merhaba.
Benim başıma gelseydi yapacaklarım şunlar olurdu.
1. bilgisayarım şarj oluyor mu kontrol ederdim. Pilde çalışıp güç tasarrufu yapmaya çalışıyor olabilir.
2. Güç ayarlarının yüksek performans olduğunu kontrol ederdim.
3. Tüm sürücüler yüklü mü kontrol ederdim.
4. Görev yöneticisinde işlemci, RAM ve grafik işlemci değerlerini kontrol ederdim. Yüksek kullanım varsa hangi işlemin olduğunu araştırırdım.
5. Eğer bunlarla sorunu çözemezsem geri yükleme noktası varsa onu denerdim. En son çare temiz Windows kurulumu yapar ve yine çözemezsem artık donanımsal bir sorun olduğunu düşünüp sıcaklık değerlerine bakardım.

1. Şarja dair bir problem yok her zaman şarjda kullanıyorum.
2.güç ayarlarımda hiçbir değişim olmadı.
3.onları nereden kontrol edeceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı