Radeon 7870 ve i5 4400 sistemde ETS 2 FPS dalgalanması

İşletim sistemi
Windows 10

twixedd

Decapat
Yer
Kocaeli/Kartepe
Daha fazla  
Sistem özelliklerim;
İşlemci:
i5 4400.
Ekran kartı: AMD Radeon 7870 DirectCU II 2 GB 256 bit GDDR5.
PSU: 750W 80+
RAM: Corsair Vengeance 4x2 8 GB DDR3 1600MHz 1/2.slotlarda takılı diğer 2 slot boş.
Anakart: MSI Z87M-G43
Sabit disk: Seagate 1TB SSHD (ST1000DX001-1cm162) SATA 3.0 7200 RPM.

1.png
2.png

Hem işlemciniz hem de ekran kartınız pek iyi olmadığı için bazı durumlarda ikisi de yetmiyor olabilir. Ekrandaki AI aracı sayısı artışı veya ağaç, çimen gibi şeylerin de fazla olması etkiliyor bunu. Sorunla alakalı olacağını düşünmüyorum ama bir de anakart slotlarına RAM'leri doğru takmamış olabilirsiniz, dual channel çalışması için 1-3 veya 2-4 slotlarına takılır genelde.

Hem işlemciniz hem de ekran kartınız pek iyi olmadığı için bazı durumlarda ikisi de yetmiyor olabilir. Ekrandaki AI aracı sayısı artışı veya ağaç, çimen gibi şeylerin de fazla olması etkiliyor bunu. Sorunla alakalı olacağını düşünmüyorum ama bir de anakart slotlarına RAM'leri doğru takmamış olabilirsiniz, dual channel çalışması için 1-3 veya 2-4 slotlarına takılır genelde.
Bu dediğini bir konuda okumuştum, yarın gün içinde deneyeceğim.

Oyunun grafik ayarlarından dikey eşitlemeyi kapatın MSAA'yı kapatın bir de öyle bakın bakim bir
Yok hocam olmuyor.

Bu dediğini bir konuda okumuştum, yarın gün içinde deneyeceğim.
Yani dual channelda FPS artışı olur ama dalgalanmanın sebebinin bu olduğunu düşünmüyorum. Anlık işlemci yetersizliği oluyor büyük ihtimalle çünkü FPS'in düştüğü sırada ekran kartı kullanımın da düşmüş bi tık.

Bir sorum daha olacak, iki adet aynı marka RAM bulunmakta, bunlarda dual channel özelliği mecvut oluyor mu?

Yani dual channelda FPS artışı olur ama dalgalanmanın sebebinin bu olduğunu düşünmüyorum. Anlık işlemci yetersizliği oluyor büyük ihtimalle çünkü FPS'in düştüğü sırada ekran kartı kullanımın da düşmüş bi tık.
Peki OC önerir misin yoksa hiç denememem mi gerekiyor?

Anakarta baktım ve dual destekliyormuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı