Radeon ekran kartı devreye girince sistem açılmıyor

bozb

Yoctopat
Daha fazla  
PC Lenovo, geçen gün bir anda ekranda glitch oldu ve kendi kendine kapandı sonra açılma ekranında takılı kaldı. AMD Radeon ekran kartını devre dışı bıraktığımda PC açılıyor, bu neden olur? Kartı değiştirmek mi gerekiyor? Ekran kartı arızalandıysa neden arızalanır bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
PC Lenovo, geçen gün bir anda ekranda glitch oldu ve kendi kendine kapandı sonra açılma ekranında takılı kaldı. AMD Radeon ekran kartını devre dışı bıraktığımda PC açılıyor, bu neden olur? Kartı değiştirmek mi gerekiyor? Ekran kartı arızalandıysa neden arızalanır bilgisi olan var mı?
Radeon çiplerde daha çok oluyor. Aşırı ısınmaya bağlı lehim çatlatıyor. BGA makinesiyle Reball işlemi yapılması lazım. 1000-1500₺ arası bir ücret çıkar. Her önüne gelene yaptırılmaz. İşi gerçekten bir bilene yaptırman şart.

Naçizane tavsiyem Reball yerine UMA yaptırman. Radeon ekran kartına elveda de. Çünkü düzen tutmayacak. Bugüne kadar Radeon çipinin düzen tuttuğunu görmedim.

Dipnot: Devre dışı bırakınca sorun olmuyor, açılıyor diyeceksin biliyorum. Kendi laptopumda da aynı problem var ve ben de sen gibi devre dışı bıraktım çünkü bendeki laptop eski ve masraf etmeye değecek bir cihaz değil.

Cihaz pahalı bir şeyse yaptırmanı tavsiye ederim, uzun vadede çok daha ciddi sorunlara yol açar, neticede bozuk da olsa o çip hala çalışıyor.

Dipnot 2: Lenovo laptopların çoğunun BIOS'unda, Discrete GPU ve UMA Only seçeneği var. Sanırım oradan devre dışı bıraktın, doğru mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı