Radeon HD 4650 Kext sorunu

• Konuyu başlatan mdcryz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 5.752
Clover'dan inject edid ile Ati inject seçip birde böyle deneyin.
Ustam çok şey denedim olmadı. Şu an windows a geri dönüş yaptım. Mac işine yazın adam akıllı dalacağım. O zaman yine sıkıntım olursa sizlere başvururum. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Ben önce o linkdeki dosyaların orjinallerini mac den siliyorum sonra 2 kext tide yüklüyorum.
Böyle bende bir sorun çıkmadı. Bide yosamite sürümün kaç?

Sizde 8.1 kurulu değil mi? Ben win 8 inkini 8.1e kuramadım.
Hocam windowsu kurduğum gibi ekran kartının driver ini windows otomatik kurmadan amdnin sitesinden indirdiğim sürücüyü yukluyorum bu sekilde yükleniyor. Ama windows otomatik driver kurunca ondan sonra yüklemeye çalışınca sürücü kurulmuyor umarım anlatabilmisimdir.=)
Bu senin ekran kartının bilgilerimi? Eğer buysa ekran kartınız Kext'i editledim sanırım şimdi çalışacaktır.
Dropbox - AMD4600Controller.kext.zip
Evet o resimdeki bilgiler benim kartıma ait. Şimdi disardayim eve gidince deneyeceğim inşallah olur. Yardimlariniz için teşekkür ederim sonucu buraya yazacağım...

Denedim ama sonuç olumsuz. yosemite kartı hala hd 4710 5 mb olarak görmekte...

Bu senin ekran kartının bilgilerimi? Eğer buysa ekran kartınız Kext'i editledim sanırım şimdi çalışacaktır.
Dropbox - AMD4600Controller.kext.zip
Hocam bu kext e id nasıl ekleniyor ? Bir rehber varsa bana gösterebilir misin?

Kext dosyasına donanım ID'si eklemek için editlenecek kext dosyasının bir kopyasını masaüstüne alın.
Sağ tıklayarak Paket İçeriğini Göster diyerek dosya içeriğine ulaşın.
Contents klasörünü açın ve içerisinde bulunan Info.plist dosyasını TextEdit.app ile açın.
IOPCIMatch satırının altına 0x12345678 diye işaretlediğim alana kendi donanım ID bilginizi giriniz.
Örnek:
0x94401002
Deiğişiklikleri kaydedin ve kext dosyasının içeriğinden çıkın.
Info_plist_ve_Contents.png

Güncellemelerden sonra daha önce kullandığız kext dosyasını tekrar kurun sorun olmaması gerek. Sorun nasıl olur 10.9 kext dosyasını 10.10 sürümlerde kullanırsın sorun olabilir.
Ben Yosemite Beta için ekran kartı etkinleştirme yöntemini kullanıyorum, kullandığım sürüm ise 10.10.2. Her güncellemeden sonra dosyayı tekrardan kuruyorum hepsi bu.

Son düzenleme:
Kext dosyasına donanım ID'si eklemek için editlenecek kext dosyasının bir kopyasını masaüstüne alın.
Sağ tıklayarak Paket İçeriğini Göster diyerek dosya içeriğine ulaşın.
Contents klasörünü açın ve içerisinde bulunan Info.plist dosyasını TextEdit.app ile açın.
IOPCIMatch satırının altına 0x12345678 diye işaretlediğim alana kendi donanım ID bilginizi giriniz.
Örnek:
0x94401002
Deiğişiklikleri kaydedin ve kext dosyasının içeriğinden çıkın.
Eki Görüntüle 58674

Güncellemelerden sonra daha önce kullandığız kext dosyasını tekrar kurun sorun olmaması gerek. Sorun nasıl olur 10.9 kext dosyasını 10.10 sürümlerde kullanırsın sorun olabilir.
Ben Yosemite Beta için ekran kartı etkinleştirme yöntemini kullanıyorum, kullandığım sürüm ise 10.10.2. Her güncellemeden sonra dosyayı tekrardan kuruyorum hepsi bu.

Arkadaş ekran kartının HD4650 olduğunu belirtiyor. Fakat siz AMD4800Controller.kext'in editlenecegini belirtmişsiniz, yoksa AMD4600Controller.kext olmasın editlenecek olan?

Benimde bir sorum olacak yardımcı olurmusun? Bende Ati Mobility Radeon HD5650 ekran kartı var bunu nasıl aktif edebilirim. Bootloader chameleon clover bende çalışmıyor anakart uefi olmadığından dolayı. Sadece chameleon onboard ekran kartımı sorunsuz tanıyor. Clover ile ekran dörde bölünüyor. 1.Nesil ekran kartım

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı