Radeon RX 570 sistem kendi kendine reset atma

husok1d1

Hectopat
Arkadaşlar büyük bir hata yaparak hayatımda 2. kez 2. el ürün aldım yine fiyasko. Ürüne Benchmark tesi yapacaktım daha kurulumda reset attı. PUBG Steam yükledim yaklaşık 15 dakika sonra bilgisayar yine reset attı.
Windows 10 Home 64 kuruludur.

1594993134036.png

Güncelik kullanımda hiçbir sorun yok ancak tahminim o ki ekran kartına azıcık yük binince PC hemen reset atıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ilk iş bence farklı bir PSU ile deneyin. 500W akım korumalı ama hangisi? Yeterli güç gelmezse reset atabilir.

Büyük ihtimalle PSU kalitesiz ise o yüzden yapıyor olabilir. Eğer yazılımsal bir sıkıntı var ise ekran kartı için farklı sürücüleri yüklemeyi deneyin. Ekran kartının Frekans Mhz ve güç limiti değerlerini düşürüp undervolt işlemi yapmayı da deneyebilirsiniz.

Güç kaynağı çok kalitesiz. Hem markası çok dandik, hem de 12V üzerinden 288W verebiliyor. Ben Ryzen 5 3600 işlemci ve GTX 1660 SUPER ekran kartına ilk geçtiğimde sistemde tek kanaldan 264W ve çift kanaldan 432W sunabilen PSU vardı ve ekran kartına yük bindirince PC reset atıyordu. Üstelik kullandığım ekran kartı 125W güç tüketen bir ekran kartı. Sizin kartınız 150W tüketiyor, işlemciniz de 95W tüketiyor (stok frekanslarda). Toplam 245W yapıyor ki Turbo frekansları ve diğer donanımlar da işin içine girince 288W sınır aşıldığı için sistem reset atıyor. Ayrıca güç kaynağı dandik olduğu için 288W bile tam olarak veremiyor olabilir.

Yani güç kaynağı kaynaklı bu sorun. Zaten markası da çok dandik. En iyisi yeni bir güç kaynağıyla değiştirin.

Güç kaynağın marka ve malzeme olarak çok kalitesiz bir ürün. 12V kanalı düşük güç veriyor ve sistem yük altında PSU yetersizliği nedeni ile res atmak zorunda kalıyor. Bende RX 570 ekran kartı kullanıyorum güç kaynağım 430W, ama Cooler Master marka kaliteli bir PSU ve 12 v kanalı yeterli gücü verebildiği için ucu ucuna besleyebiliyor. Evet bu yanlış bir hareket sistemde her daim kaliteli PSU ve istenilen woltaj değerleri üzerinde bir PSU tercih edilmelidir.

Tamam satıcı arkadaşla görüştüm konuyu PC'yi götüreceğim ya pusu iade edip kendime başka bir şey alacağım ya da bakacaz bir hal çaresine sizden ricam bu PC için güzel bir pus önerir misiniz? @zafer_kayaa @yusuf6554

Corsair 650W üzeri 80+ sertifikalı ürünlere bakabilirsin ya da daha uygun fiyatlı Teknobiyotik'ten SilverStone alabilirisin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı