Radeon RX VEGA Ana Konu - SIGGRAPH 2017

Gümrük vergisinide eklemelisin

Gelecek vaat etmesi henüz belli değil. HBM belleklerde HBC kontrolcüsü falan var ama kartın incelemesi gelmeli.

Gümrük vergisinide eklemelisin
Firma kar payı da var daha. Var oğlu var ya.

Tahminimce ve ümidimce:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

R9 Fury ve Fury X gibi oldu Vega 64. Air cooler versiyonu makul fiyatta. Eğer 1080'e böyle üstün bir fark atarsa, R9 Fury ve Fury X gibi satar yine. $50 daha ucuz ilk çıkış fiyatlarına göre. 1080'i geçse, 1080 Ti'a böyle yakın olsa of off.. Hayaller..

Ups.. Yakalandık!

Son düzenleme:
Fury'nin Fury X'in sattığını mı düşünüyorsun ? Bu kartlardan sadece VEGA 56 satar. O da bir ihtimal. Performansına bağlı.

Arkadaşlar bana kalırsa genel görüşlerin hepsi yıkılacak, bir zaman sonra neden AMD VEGA almadık diyebilirsiniz kişisel görüşüm bu yönde.

Arkadaşlar bana kalırsa genel görüşlerin hepsi yıkılacak, bir zaman sonra neden AMD VEGA almadık diyebilirsiniz kişisel görüşüm bu yönde.
Maalesef kimse öyle düşünmez. Herkes verimli kart olsun istiyor. Ha 350 Watt güç tüketiyor ama GTX 1080 Ti'ya da %30 fark atsaydı yeminle o kartın TDP'sine laf etmezdim ben. Hak ediyor derdim. Ama olmadı.

Bana kalırsa bu performansın sebebi 4K oyunculuk hala yaygın değil, buna uygun bir sistem toplayacak insanlar genelde bilgisayar başında vakit geçirerek para kazanan veya genelde iyi para kazana kimseler ancak, bu performansı uygun bir halede hazırlamaya çalışıyorlar, VEGA, TitamXp testlerini izlerseniz eğer bu kartın oyun amaçlı değil genel olarak iş amaç kullanılması hedefleniyor. AMD 4K oyunculuk için Crossfire sistemleri önerecektir bu daha hesaplı olur.

VEGA'nın iş amaçlı olan kartı zaten mevcut. Adı Radeon VEGA Frontier Edition. Bu kart aylar önce çıktı. Satış fiyatı 1.000 Dolar üstü.

AMD oyuncular için ise RX VEGA serisini işte Siggraph 2017'de duyurdu. Bu kartlar tamamen oyuncular için.

Crossfire tavsiye etmem. 300 Watt olacak sanan 600 Watt. 4K Ultrada 60 FPS'yi 600 Watt ile verir. GTX 1080 Ti 250 Watt ile 4K Ultra ayar 60 FPS'yi neredeyse bir çok oyunda veriyor. Doom, Hitman, Far Cry Primal gibi vs vs. Veremediği sayılı oyunlar var. Örnek Ghost Recon Wildlans'da 4K Ultrada 60 FPS veremiyor.

VEGA hazırlanır iken 1080 Ti yoktu ortada. sızıntılar bile yoktu. Tahmin etmiyordu kimse 1080 Ti gibi bir kartı. Fakat bir geldi. 1080'den tam %35 daha hızlı. Ateşşşş.

Arkadaşlar nihayet AMD etkinliğin tamamını yayınladı Youtube'dan. 1 saat 35 dakika. (Çöp bir etkinlik. İzlemeyin. )

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun mimariyle alakası yok tamamen NVIDIA tekelinde bulunan oyun üreticilerinden kaynaklanıyor. Bu özelliklere göre bu kartın GTX 1080 Ti'den önde olması gerekiyor ama gerçekte performansı GTX 1080 kadar bu AMD'nin suçu olduğu kadar oyun geliştiricilerininde NVIDIA tekelinde olmasından kaynaklanıyor. Nasıl ki DOOM'da RX 480 GTX 1070'e yaklaşıyorsa isterlerse bu kartın GTX 1080Ti'yi geçmesini sağlayabilirler. Bu arada GTX 1080Ti'de OC edildiğinde çok rahat 300W üstünü görüyor. AMD'nin mimarili olarak sorunu yok bana göre yapması gereken oyun üreticilerini kendi tarafına çekmesi bunuda pazar payını arttırak yapmaya çalışacak giriş ve orta seviyede bir kaç yıl daha etkin kalırsa düzelmeye başlar. İşlemci tarafı şimdilik iyi gidiyor onuda bozmazlar umarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…