Radeon RX VEGA Ana Konu - SIGGRAPH 2017

Arkadaşlar bu konu tamamen RX VEGA ile ilgili. Özellikle de SIGGRAPH 2017 etkinliğinde verilen bilgiler ilk burada olacak. Sizlerde eğer bilgi verirseniz konuya eklerim.
  • AMD Radeon RX Vega
    • 14nm FinFET Vega 10 GPU
    • 64 İşlem Ünitesi
    • 4096 Paralel İşlem Birimi
    • Doku Ünitesi ve ROP Birimi Henüz yok.
    • 1247 MHz Çekirdek Hızı
    • 1546 MHz Çekirdek Boost Hızı
    • 12.0+ TFLOPs FP32 ve 25.0+ TFLOPs FP16 Hesaplama Gücü
    • 8 GB HBM2 Bellek
    • 2048 Bit Bellek Veri Yolu
    • 484 GB/s Bellek Bant Genişliği
    • 300W-375 Watt TDP Değeri
    • $499 Fiyat
  • AMD Radeon RX Vega Limited Edition
    • 64 İşlem Ünitesi
    • 1247 MHz Çekirdek Hızı
    • 1546 MHz Çekirdek Boost Hızı
    • 12.0+ TFLOPs FP32 ve 25.0+ TFLOPs FP16 Hesaplama Gücü
    • 8 GB HBM2 Bellek
    • $549 Fiyat
  • AMD Radeon RX Vega Liquid Cooler
    • 64 İşlem Ünitesi
    • 1406 MHz Çekirdek Hızı
    • 1677MHz Çekirdek Boost Hızı
    • 13.0+ TFLOPs FP32 ve 26.0+ TFLOPs FP16 Hesaplama Gücü
    • 8 GB HBM2 Bellek
    • $599 Fiyat
  • AMD Radeon RX Vega Liquid Cooler Limited Edition
    • 64 İşlem Ünitesi
    • 1406 MHz Çekirdek Hızı
    • 1677MHz Çekirdek Boost Hızı
    • 13.0+ TFLOPs FP32 ve 26.0+ TFLOPs FP16 Hesaplama Gücü
    • 8 GB HBM2 Bellek
    • $699 Fiyat
Arkadaşlar bunlar resmi teknik özellikler değil. Sızan en son veriler bu şekilde. En geç yarın resmi veriler paylaşılır. Belki de gece de paylaşılabilir.

Gelelim AMD tarafından paylaşılan resmi görsellere. Katın dış tasarımını gördük fakat iç tasarımını (PCB'sini) hiç görmedik. AMD, resmi olarak yayınladı görselini.

AMD Radeon RX Vega 64 Limited Edition Görseller

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg

AMD Radeon RX Vega 64 Liquid Limited Edition Görseller

10.jpg

11.jpg

12.jpg

MSI GTX 1070 Gaming X 8G NOVA PC'de 2.400 TL. Türkiye'de çıkış fiyatı 2.000 ile 2.100 arası idi.

RX VEGA 56 eğer 2.000 TL'ye Türkiye'de bu MSI, ASUS Gigabyte gibi özel soğutmalı sürümler ile satılırsa ve 3. parti oyunlarda GTX 1070'e en az %20 fark atarsa çok iyi satılır. Ama 1070 ile aynı performansı verir ise ve fiyat olarak da 1070'e rakip olamaz ise VEGA 56'da satamaz. Şuanda 400 dolar KDV'sis günümüz kuru ile 1.400 TL ediyor. %18 KDV ile 253 TL daha ekleniyor ve 1.650 TL ediyor. Özel sürümler de 80 dolar eklese desek 281 TL daha eklediğimizde 2.000 TL oldu. (Ne hesap yaptım böyle be :LOL:)

Uzun lafın kısası VEGA 56 eğer 2.000 TL altına gelir ve 1070'e %20 fark atar ise satılır.

HBM 2 belleklerden ümitleniyorum biraz.

BIOS yükleme olmaz bu kartlara bence. Çünkü 400 serisi ile 500 serisi aynı mimariyi kullanıyordu. VEGA mimarili 2. jenerasyon bir mimari yok. VEGA'ya sadece hız aşırtma yapılır. Silikon kalitesi acaba nasıl ?

İşlemci Ryzen. Üst Seviye Nvidia. Giriş Orta Seviye AMD. (y)

Ofis Günlükleri - Radeon RX VEGA resmi sonuçlar - Canlı Yayın | Soru-Cevap

İlk başa alıp izleyelim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gümrük vergisinide eklemelisin :)

Arkadaşların da dediği gibi vega 56, gtx 1070 den daha fazla perpormans verir ise 1800-2200 fiyat aralığın da alınabilir kart olarak gözüküyor. Ayrıca vega kartların gelecek vaat etmesi kesinlikle göz ardı edilmemeli.
Gelecek vaat etmesi henüz belli değil. HBM belleklerde HBC kontrolcüsü falan var ama kartın incelemesi gelmeli.

Gümrük vergisinide eklemelisin :)
Firma kar payı da var daha. Var oğlu var ya.

Tahminimce ve ümidimce:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

R9 Fury ve Fury X gibi oldu Vega 64. Air cooler versiyonu makul fiyatta. Eğer 1080'e böyle üstün bir fark atarsa, R9 Fury ve Fury X gibi satar yine. $50 daha ucuz ilk çıkış fiyatlarına göre. 1080'i geçse, 1080 Ti'a böyle yakın olsa of off.. Hayaller..

Ups.. Yakalandık!

BT8dNGepMGvkTVhZqZSCmCqhFjIovzLJSCkPWei2MGc.png

Son düzenleme:
Tahminimce ve ümidimce:

R9 Fury ve Fury X gibi oldu Vega 64. Air cooler versiyonu makul fiyatta. Eğer 1080'e böyle üstün bir fark atarsa, R9 Fury ve Fury X gibi satar yine. $50 daha ucuz ilk çıkış fiyatlarına göre. 1080'i geçse, 1080 Ti'a böyle yakın olsa of off.. Hayaller..

Ups.. Yakalandık!

Eki Görüntüle 251576

Fury'nin Fury X'in sattığını mı düşünüyorsun ? Bu kartlardan sadece VEGA 56 satar. O da bir ihtimal. Performansına bağlı.

Arkadaşlar bana kalırsa genel görüşlerin hepsi yıkılacak, bir zaman sonra neden AMD VEGA almadık diyebilirsiniz kişisel görüşüm bu yönde.

Arkadaşlar bana kalırsa genel görüşlerin hepsi yıkılacak, bir zaman sonra neden AMD VEGA almadık diyebilirsiniz kişisel görüşüm bu yönde.
Maalesef kimse öyle düşünmez. Herkes verimli kart olsun istiyor. Ha 350 Watt güç tüketiyor ama GTX 1080 Ti'ya da %30 fark atsaydı yeminle o kartın TDP'sine laf etmezdim ben. Hak ediyor derdim. Ama olmadı.

Bana kalırsa bu performansın sebebi 4K oyunculuk hala yaygın değil, buna uygun bir sistem toplayacak insanlar genelde bilgisayar başında vakit geçirerek para kazanan veya genelde iyi para kazana kimseler ancak, bu performansı uygun bir halede hazırlamaya çalışıyorlar, VEGA, TitamXp testlerini izlerseniz eğer bu kartın oyun amaçlı değil genel olarak iş amaç kullanılması hedefleniyor. AMD 4K oyunculuk için Crossfire sistemleri önerecektir bu daha hesaplı olur.

Bana kalırsa bu performansın sebebi 4K oyunculuk hala yaygın değil, buna uygun bir sistem toplayacak insanlar genelde bilgisayar başında vakit geçirerek para kazanan veya genelde iyi para kazana kimseler ancak, bu performansı uygun bir halede hazırlamaya çalışıyorlar, VEGA, TitamXp testlerini izlerseniz eğer bu kartın oyun amaçlı değil genel olarak iş amaç kullanılması hedefleniyor. AMD 4K oyunculuk için Crossfire sistemleri önerecektir bu daha hesaplı olur.
VEGA'nın iş amaçlı olan kartı zaten mevcut. Adı Radeon VEGA Frontier Edition. Bu kart aylar önce çıktı. Satış fiyatı 1.000 Dolar üstü.

AMD oyuncular için ise RX VEGA serisini işte Siggraph 2017'de duyurdu. Bu kartlar tamamen oyuncular için.

Crossfire tavsiye etmem. 300 Watt olacak sanan 600 Watt. 4K Ultrada 60 FPS'yi 600 Watt ile verir. GTX 1080 Ti 250 Watt ile 4K Ultra ayar 60 FPS'yi neredeyse bir çok oyunda veriyor. Doom, Hitman, Far Cry Primal gibi vs vs. Veremediği sayılı oyunlar var. Örnek Ghost Recon Wildlans'da 4K Ultrada 60 FPS veremiyor.

VEGA hazırlanır iken 1080 Ti yoktu ortada. sızıntılar bile yoktu. Tahmin etmiyordu kimse 1080 Ti gibi bir kartı. Fakat bir geldi. 1080'den tam %35 daha hızlı. Ateşşşş.

Arkadaşlar nihayet AMD etkinliğin tamamını yayınladı Youtube'dan. 1 saat 35 dakika. (Çöp bir etkinlik. İzlemeyin. :LOL:)

2048 Memory Bus = 352 Bit (1080 Ti sağ taraf)
395.8 GTexel/s Texture Rate / 354.4 GTexel/s
4096 Shading Units / 3584
Texture Mapping Units 256 / 224

Bu saydığın değerler tek başına kartın performansını göstermez. Önemli olan Mimari. Bak bu değerleri sen yazdın ve 1080 Ti'dan daha iyi bu değerler. Ama oyun testine bakıyorsun Doom'da 1080'e ortalamda 10 fps fark atmış ki Nvidia founders edition modeline.

Göz var beyin var kullanması bedava. 2 kartada bakıyorum Nvidia daha iyi. Üst seviyede.

Şuanda RX VEGA'nın Guru3D incelemesini sabırslıkla bekliyorum. Konusunu açacağım. Etiketlerim seni.
Bunun mimariyle alakası yok tamamen NVIDIA tekelinde bulunan oyun üreticilerinden kaynaklanıyor. Bu özelliklere göre bu kartın GTX 1080 Ti'den önde olması gerekiyor ama gerçekte performansı GTX 1080 kadar bu AMD'nin suçu olduğu kadar oyun geliştiricilerininde NVIDIA tekelinde olmasından kaynaklanıyor. Nasıl ki DOOM'da RX 480 GTX 1070'e yaklaşıyorsa isterlerse bu kartın GTX 1080Ti'yi geçmesini sağlayabilirler. Bu arada GTX 1080Ti'de OC edildiğinde çok rahat 300W üstünü görüyor. AMD'nin mimarili olarak sorunu yok bana göre yapması gereken oyun üreticilerini kendi tarafına çekmesi bunuda pazar payını arttırak yapmaya çalışacak giriş ve orta seviyede bir kaç yıl daha etkin kalırsa düzelmeye başlar. İşlemci tarafı şimdilik iyi gidiyor onuda bozmazlar umarım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı