Radeon RX VEGA Ana Konu - SIGGRAPH 2017

Arkadaşlar bu konu tamamen RX VEGA ile ilgili. Özellikle de SIGGRAPH 2017 etkinliğinde verilen bilgiler ilk burada olacak. Sizlerde eğer bilgi verirseniz konuya eklerim.
  • AMD Radeon RX Vega
    • 14nm FinFET Vega 10 GPU
    • 64 İşlem Ünitesi
    • 4096 Paralel İşlem Birimi
    • Doku Ünitesi ve ROP Birimi Henüz yok.
    • 1247 MHz Çekirdek Hızı
    • 1546 MHz Çekirdek Boost Hızı
    • 12.0+ TFLOPs FP32 ve 25.0+ TFLOPs FP16 Hesaplama Gücü
    • 8 GB HBM2 Bellek
    • 2048 Bit Bellek Veri Yolu
    • 484 GB/s Bellek Bant Genişliği
    • 300W-375 Watt TDP Değeri
    • $499 Fiyat
  • AMD Radeon RX Vega Limited Edition
    • 64 İşlem Ünitesi
    • 1247 MHz Çekirdek Hızı
    • 1546 MHz Çekirdek Boost Hızı
    • 12.0+ TFLOPs FP32 ve 25.0+ TFLOPs FP16 Hesaplama Gücü
    • 8 GB HBM2 Bellek
    • $549 Fiyat
  • AMD Radeon RX Vega Liquid Cooler
    • 64 İşlem Ünitesi
    • 1406 MHz Çekirdek Hızı
    • 1677MHz Çekirdek Boost Hızı
    • 13.0+ TFLOPs FP32 ve 26.0+ TFLOPs FP16 Hesaplama Gücü
    • 8 GB HBM2 Bellek
    • $599 Fiyat
  • AMD Radeon RX Vega Liquid Cooler Limited Edition
    • 64 İşlem Ünitesi
    • 1406 MHz Çekirdek Hızı
    • 1677MHz Çekirdek Boost Hızı
    • 13.0+ TFLOPs FP32 ve 26.0+ TFLOPs FP16 Hesaplama Gücü
    • 8 GB HBM2 Bellek
    • $699 Fiyat
Arkadaşlar bunlar resmi teknik özellikler değil. Sızan en son veriler bu şekilde. En geç yarın resmi veriler paylaşılır. Belki de gece de paylaşılabilir.

Gelelim AMD tarafından paylaşılan resmi görsellere. Katın dış tasarımını gördük fakat iç tasarımını (PCB'sini) hiç görmedik. AMD, resmi olarak yayınladı görselini.

AMD Radeon RX Vega 64 Limited Edition Görseller

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg

AMD Radeon RX Vega 64 Liquid Limited Edition Görseller

10.jpg

11.jpg

12.jpg

NVIDIA'nın daha iyi olduğunu kabul ediyoruz. Şimdi tek yapmamız gereken özel sürüm modelleri beklemek olacak bakalım sıcaklık değerleri, performans değerleri, Overclock değerleri NVIDIA modellerine göre nekadar iyi. Ayrıca fiyat konusunda nekadar rakabetci önemli olan bunlar.
Yok zaten size demedim. Nvidia üst seviyede çok iyi zaten. Giriş ve orta seviyede AMD kadar iyi değil. GTX 1050 1050 Ti ve 1060 gibi kartlar bir 1070 ve 1080 gibi olamadı. Fakat RX 400 ve 500 serisi çok başarılı idi.

AMD, Ekran kartı konusunda O.C zor oluyor. Zaten Nvidia'ya nazaran biraz daha fazla ısınıyor ve daha az O.C oluyor.

VEGA'dan ümidimi kestim. Navi'de öyle olacak gibime geliyor. Bir gösterge yok Navi'nin iyi olacağına. Nvidia 900 serisi Maxwell kartları ile enerji verimliliğini gösterdi bizlere. Pascal ile çıtayı uçurdu. Volta ile herhalde herhalde 1080 Ti performansını bizlere 150 Watt ile verir ki eminim verecek. Her sene üzerine Nvidia iyi koyuyor.

Madem iki göz, beyin var, kullan biraz. Saçma sapan karşılık vermene gerek yok. Ben daha iyi demedim spesifikasyonlara bakıldığında daha iyi, kartın mimarisi daha iyi de demedim. Sadece özellik olarak 1080 Ti'dan biraz daha iyi gözüküyor, bu yüzden de güç tüketiminde bence herhangi bir abartı, aşırılık yok diye belirttim. Kartlar hazır olup sunulduğunda karşılaştırmalara öyle bakalım, Çöp mü değil mi de diye söyledim. Saçma sapan cevap vermeyi de kes, insan gibi konuşuyorum, anlamıyorsan o senin sorunun. Dediklerimi tekrar tekrar oku cevaplamadan önce. Şu anda AMD daha iyi de demedim, mimari de daha iyi demedim. Her yorumda 3-4 kere belirtiyorum ki anla diye...
Göz var beyin var derken size demedim. Zaten dikkat ederseniz arada boşluk bıraktım.

AMD'nin yanlış strateji izlediği bariz belli. Nvidia 10 serisi kartları tanıtırken ne yaptı bir önceki nesil 900 serisi ile kıyasladı. AMD gelmiş VEGA mimarisini Nvidia'nın 900 serisi kartları ile kıyaslıyor. Yanlış bu. Sizce de yanlış değil mi ?

Gerekirse 2 sene 3 sene Üst seviyeye kart çıkarmasın AMD. Otursun çok iyi bir mimari hazırlasın ondan sonra cevap versin. AMD, ZEN mimarisi ile böyle yapmadı mı işlemcilerde. ZEN, 4 5 yıl içerisinde gelişti. Sıfırdan sil baş yapıp Intel'e çok iyi cevap verdi. Intel ne yapacağını şaşırdı. İlk önce fiyat indirimleri, sonra i9 seviyesi şimdi de mimari sızıntıları. Ama tutmayacak. Zen alıp başını gidiyor.

Biraz olaya objektif bakalım. Kartın mimarisi yada GPU'su iyi hazırlanmamış ise o kartın teknik verileri kağıt üzerinde isterse en yüksek olsun ama tırt olur. Evet değerler 1080 Ti'dan daha iyi ama 1080 Ti'dan çok yavaş bir kart.

Kartın duyurusunun bu kadar sönük olmasından AMD'nin de ürettiği bu mimariden pek memnun olmadığı anlaşılıyor. Önümüzdeki günlerde AMD de bazı işten çıkarılma haberleri duyabiliriz.
Evet aynen öyle.

Göz var beyin var derken size demedim. Zaten dikkat ederseniz arada boşluk bıraktım.

AMD'nin yanlış strateji izlediği bariz belli. Nvidia 10 serisi kartları tanıtırken ne yaptı bir önceki nesil 900 serisi ile kıyasladı. AMD gelmiş VEGA mimarisini Nvidia'nın 900 serisi kartları ile kıyaslıyor. Yanlış bu. Sizce de yanlış değil mi ?

Gerekirse 2 sene 3 sene Üst seviyeye kart çıkarmasın AMD. Otursun çok iyi bir mimari hazırlasın ondan sonra cevap versin. AMD, ZEN mimarisi ile böyle yapmadı mı işlemcilerde. ZEN, 4 5 yıl içerisinde gelişti. Sıfırdan sil baş yapıp Intel'e çok iyi cevap verdi. Intel ne yapacağını şaşırdı. İlk önce fiyat indirimleri, sonra i9 seviyesi şimdi de mimari sızıntıları. Ama tutmayacak. Zen alıp başını gidiyor.

Biraz olaya objektif bakalım. Kartın mimarisi yada GPU'su iyi hazırlanmamış ise o kartın teknik verileri kağıt üzerinde isterse en yüksek olsun ama tırt olur. Evet değerler 1080 Ti'dan daha iyi ama 1080 Ti'dan çok yavaş bir kart.
He çok pardon. 980 Ti ile karşılaştırılması evet cidden yanlış, neden dersen kart genel olarak bakıldığında geçen seneden beri sunulacak güya, 2016 mimarisiyle 2015 teknolojisinden iyiyiz gibi bir izlenim yaratmak için böyle sunuldu diye düşünüyorum ben. Şu anlık için tek derdimiz ekran kartı piyasası düzelsin. 1080'in üstünde performans vermezse 295W TDP olan modeli tercih edilmeyecektir.(Ben tarafından bile)

Aslında ucuza bir G-sync bir monitör bulup AMD sevdasından vazgeçsem mi diye düşünmüyor değilim. Yada 1 defa paraya kıyıp iyi bir monitör alıp bundan sonra hep NVIDIA almalımıyım diye içim içimi kemiriyor. Bakalım testler neyi gösterecek. Eğer AMD oyun testlerindede başarılı olamazsa NVIDIA geçerim diye düşünüyorum.

Daha yüksek performans vereceği gerçeği unutmamak lazım ayrıca sıvı soğutma dahil ve 375W bana ideal gibi geldi fikirlere açığım.

He çok pardon. 980 Ti ile karşılaştırılması evet cidden yanlış, neden dersen kart genel olarak bakıldığında geçen seneden beri sunulacak güya, 2016 mimarisiyle 2015 teknolojisinden iyiyiz gibi bir izlenim yaratmak için böyle sunuldu diye düşünüyorum ben. Şu anlık için tek derdimiz ekran kartı piyasası düzelsin. 1080'in üstünde performans vermezse 295W TDP olan modeli tercih edilmeyecektir.(Ben tarafından bile)
Benim tek derdim rakibine kıyasla enerji verimliliği. 10 Watt 20 Watt tamam olur ama 100 watt 150 watt çok uçuk değerler. Guru3D sitesi bir an inceler ve yayınlar ise hemen paylaşacağım burada.

Ben artık Volta'nın duyurulmasını yada sızdırılmasını bekleyeceğim. Şu teknik veriler ile ümidimi kesim VEGA'dan. Ama oyunlarda bir sürpriz ve VEGA 56 eğer GTX 1080'i %10 %15 geçer ise o kart inanılmaz satar. Hadi be HBM 2 bellekler gösterin kendinizi. Satarsa bir VEGA 56 satılır. En çok şuanda VEGA 56'yı bekliyorum testler olarak.

Aslında ucuza bir G-sync bir monitör bulup AMD sevdasından vazgeçsem mi diye düşünmüyor değilim. Yada 1 defa paraya kıyıp iyi bir monitör alıp bundan sonra hep NVIDIA almalımıyım diye içim içimi kemiriyor. Bakalım testler neyi gösterecek. Eğer AMD oyun testlerindede başarılı olamazsa NVIDIA geçerim diye düşünüyorum.
AOC G2778VQ 27" Full HD G-Sync 1.000 TL Vatan'da.

Ama genel olarak ucuz monitörlerin de çok iyi olduğunu söyleyemem. Panelleri kaliteli olmuyor. Kontrast Oranı, Parlaklığı ve renk sayısı gibi değerler düşük oluyor ve göz zevkini bozuyor. Üstüne bir de tasarımdan kalın çerçeveler gelince iyice çekilmez oluyor.

Vega 56 1070'den %10-15 iyi olsa bile yine satar. Olması da gerek zaten. O kadar acınası ki halimiz, RX 580 1060'dan iyiyken koskoca yeni HBM2 Vega 56'nın 1070'den iyi olsa yeter diyebiliyorum yani :D 56 1070'den en az %30 iyi olmalı bence.

Benim tek derdim rakibine kıyasla enerji verimliliği. 10 Watt 20 Watt tamam olur ama 100 watt 150 watt çok uçuk değerler. Guru3D sitesi bir an inceler ve yayınlar ise hemen paylaşacağım burada.

Ben artık Volta'nın duyurulmasını yada sızdırılmasını bekleyeceğim. Şu teknik veriler ile ümidimi kesim VEGA'dan. Ama oyunlarda bir sürpriz ve VEGA 56 eğer GTX 1080'i %10 %15 geçer ise o kart inanılmaz satar. Hadi be HBM 2 bellekler gösterin kendinizi. Satarsa bir VEGA 56 satılır. En çok şuanda VEGA 56'yı bekliyorum testler olarak.

AOC G2778VQ 27" Full HD G-Sync 1.000 TL Vatan'da.

Ama genel olarak ucuz monitörlerin de çok iyi olduğunu söyleyemem. Panelleri kaliteli olmuyor. Kontrast Oranı, Parlaklığı ve renk sayısı gibi değerler düşük oluyor ve göz zevkini bozuyor. Üstüne bir de tasarımdan kalın çerçeveler gelince iyice çekilmez oluyor.
VEGA 56 GTX 1080'i %10-%15 geçemez. En fazla GTX 1080'den %10-15 daha düşük performans verir öyle bile olsa peynir ekmek gibi satılır. Hatta Yine bios falan yüklenip bazı kırpılmış özellikler açılabilir diye düşünüyorum.

Vega 56 1070'den %10-15 iyi olsa bile yine satar. Olması da gerek zaten. O kadar acınası ki halimiz, RX 580 1060'dan iyiyken koskoca yeni HBM2 Vega 56'nın 1070'den iyi olsa yeter diyebiliyorum yani :D 56 1070'den en az %30 iyi olmalı bence.
MSI GTX 1070 Gaming X 8G NOVA PC'de 2.400 TL. Türkiye'de çıkış fiyatı 2.000 ile 2.100 arası idi.

RX VEGA 56 eğer 2.000 TL'ye Türkiye'de bu MSI, ASUS Gigabyte gibi özel soğutmalı sürümler ile satılırsa ve 3. parti oyunlarda GTX 1070'e en az %20 fark atarsa çok iyi satılır. Ama 1070 ile aynı performansı verir ise ve fiyat olarak da 1070'e rakip olamaz ise VEGA 56'da satamaz. Şuanda 400 dolar KDV'sis günümüz kuru ile 1.400 TL ediyor. %18 KDV ile 253 TL daha ekleniyor ve 1.650 TL ediyor. Özel sürümler de 80 dolar eklese desek 281 TL daha eklediğimizde 2.000 TL oldu. (Ne hesap yaptım böyle be :LOL:)

Uzun lafın kısası VEGA 56 eğer 2.000 TL altına gelir ve 1070'e %20 fark atar ise satılır.

VEGA 56 GTX 1080'i %10-%15 geçemez. En fazla GTX 1080'den %10-15 daha düşük performans verir öyle bile olsa peynir ekmek gibi satılır. Hatta Yine bios falan yüklenip bazı kırpılmış özellikler açılabilir diye düşünüyorum.
HBM 2 belleklerden ümitleniyorum biraz.

BIOS yükleme olmaz bu kartlara bence. Çünkü 400 serisi ile 500 serisi aynı mimariyi kullanıyordu. VEGA mimarili 2. jenerasyon bir mimari yok. VEGA'ya sadece hız aşırtma yapılır. Silikon kalitesi acaba nasıl ?

Arkadaşlar çok da üzülmemek gerek bence. İşlemci olarak amd, ekran kartı olarak nvidia seçilir. [emoji23]
İşlemci Ryzen. Üst Seviye Nvidia. Giriş Orta Seviye AMD. (y)

Ofis Günlükleri - Radeon RX VEGA resmi sonuçlar - Canlı Yayın | Soru-Cevap

İlk başa alıp izleyelim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşların da dediği gibi vega 56, gtx 1070 den daha fazla perpormans verir ise 1800-2200 fiyat aralığın da alınabilir kart olarak gözüküyor. Ayrıca vega kartların gelecek vaat etmesi kesinlikle göz ardı edilmemeli.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı