Radeon Settings Host Device Sürekli GPU Kullanıyor

arda662

Kilopat
Katılım
7 Eylül 2019
Mesajlar
1.221
Makaleler
6
Çözümler
25
Yer
Mersin
Merhaba, Valorant oynarken GPU'da RAM kalmadı diye hata verip oyundan atıyor. Ardından görev yöneticisine baktığımda "Radeon Settings: Host Device" sabit olarak %37 GPU kullanıyor gözüküyor. Görev yöneticisinden de kapatmaya çalışıyorum kapanmıyor. Nasıl kapatabilirim bilen var mı?
 
Konu biraz eski kalmış ancak bir başkası da bu sorunu yaşayıp çözmek için araştırırken bu konuya denk gelirse diye yazıyorum. Sizin sisteminizden kötü bir sistemim var ve bir ara Valorant indirip oynamıştım ve bende de Radeon %37 GPU kullanıyordu ancak oyundan atma yaşamıyordum. Konuya dönersek, öncelikle ALT+R basıyoruz veya masaüstüne sağ tıklayıp AMD Software'ı açıyoruz. Akabinde açılan uygulamadan sağ üstten
1653205700271.png
bu simgeye tıklıyoruz. Sonra açılan yerde şöyle seçenekler olacak;
1653205804874.png

Buradan "Kayıt ve Yayın" sekmesine giriyoruz. Sonra ekranı biraz aşağı kaydırıyoruz ve sağ alttaki ortam sekmesinden "Görüntü Tekrarı", "Anlık GIF" ve "Oyun İçi Tekrar" özelliklerinden açık olanları kapatıyoruz. Kapattıktan 5-10 saniye sonra görev yöneticisinden baktığınızda Radeon Settings Host Device'ın GPU kullanımı %0 gibi bir şey olacaktır.
 

Geri
Yukarı