Çözüldü Radeon Software çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SpongyFX

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarımcı, Çaylak Oyun Geliştiricisi
Merhaba. 2. el bir sistem aldım. Öncesinde bir sorun yoktu çünkü tanıdıktan aldım. Format attım ve kurdum bilgisayarı fakat ne zaman oyuna girsem ya da video açsam YouTube üzerinden vs. maksimum 5-10 dakikaya ekran kartı sürücüm çöküyor ve bilgisayarı kapatıp, yeniden açıp Aygıt Yöneticisi'nden önce ekran kartını kaldırıp daha sonrasında tekrardan kurulum yapmam gerekiyor. Ve her seferinde 5-10 dakika içerisinde çökme yaşıyorum.

Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. RX 5700 XT kullanıyorum. İşlemcim Intel i3-12100F.

Daha düşük bir Radeon sürümü kurmayı denedim işe yaramadı. Windows Update'i her yerden kapatmaya çalıştım fayda etmedi. Dediğim gibi önceden böyle bir sorun yaşanmıyordu. WattMan hatası gibi de değil. Direkt sürücü çöküyor ve kullanılamaz hale geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tekrardan Windows kurmayı dener misiniz? 2. el bir sistem aldım demişsiniz. O yüzden ekran kartını daha önce kullanmadığınızı düşündüm.
Kullanmadım zaten abimin kartıydı. Sorunu çözdüm ama. Isı problemiymiş. Fanlar dönmüyormuş. MSI Afterburner ile fan ayarı yaptım ve artık ısınmayınca bir problem de kalmadı. Sağ olun desteğiniz için.
Tekrardan Windows kurmayı dener misiniz? 2. el bir sistem aldım demişsiniz. O yüzden ekran kartını daha önce kullanmadığınızı düşündüm.
Kullanmadım zaten abimin kartıydı. Sorunu çözdüm ama. Isı problemiymiş. Fanlar dönmüyormuş. MSI Afterburner ile fan ayarı yaptım ve artık ısınmayınca bir problem de kalmadı. Sağ olun desteğiniz için.

Çözüm

Dediğim gibi sorun ekran kartındaymış. Demek ki chipsetleri ısıtamadığı için kendini resetliyor ekran kartı. Hayırlı olsun şimdiden iyi eğlenceler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı