Radyatöre Hangi Yönde Fan Takılmalı?

200749

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2018
Mesajlar
4.629
Makaleler
11
Çözümler
32
Öncelikle merhaba arkadaşlar elimde Corsair'in eski model bir sıvı soğutması var. Sıvı soğutma elime fanları değiştirilmiş bir şekilde geldi. Bende kasanın içini düzenlerken radyatörlere takılı fanları temizliği için çıkartmıştım. Fanları dışardan hava alacak bir şekilde mi yoksa içerdeki havayı dışarı verecek şekilde mi konumlandırmalıyım bilmiyorum.
Radyatör 120mm, önlü arkalı çift fan kullanıyorum. Sizden ricam cevaplarınızı verirken sadece 1 fanı değil 2 fanı da nasıl konumlandıracağımı söylemeniz.
 
Ona cevap verdim zaten. Öne takın ve fanlar içeri hava alsın. Radyatörün önündeki radyatöre arkasındaki de kasaya doğru hava göndersin.
 
Mantıklı değil. Sıvı soğutma sistemlerinde sıvı bakır yüzeye değerek işlemci soğutulur. O sıvı da radyatöre gelir ve orada fan yardımıyla soğutulur. Radyatör ve fanı egzoz olarak kullanırsanız kasanın içindeki tüm sıcak havayı radyatör ve sıvıya basmış olursunuz. Bu da sadece daha sıcak işlemci ve daha sesli soğutma sağlar. Dışarıdaki soğuk ve temiz havayi radyatöre basmak daha mantıklı. Bunun testlerini de yaptım.
 
Kasa içerisinde uygun yer varsa radyatörü kasanın ön tarafına tak.
Radyatörün ön ve arkasına fan takacaksan aynı yöne hava basacak şekilde yapmalısın. Yani 1 fan radyatörün içine soğuk hava üflerken arka tarafta kalacak olan fan radyatördeki havayı çekerek sıcak havayı radyatörden uzaklaştırmalı ve ideal bir soğutma için fanlar aynı yada yakın hızlarda dönüyor olmaları gerekir. :D
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı