Rage:MP yavaşlıyor

mrh33

Attopat
Daha fazla  
AMD Adrenalin'e yüzünden böyle oluyor demişti birisi fakat işe yaramadı. Oyunda fareyi hareket ettirdiğim zaman böyle oluyor. Oyunum aslında akıcı fakat nedenini bilmediğim bir şekilde böyle bir sorunum var. Benden daha düşük ekran kartlı sistemi olan arkadaşım bu sorunu yaşamazken ben böyle bir sorun yaşıyorum.

Video: Watch Grand Theft Auto V_2024.12.09-22.15 | Streamable

Rx6700 ve R5 5500 kullanıyorum

Son düzenleme:
Rx6700,
R5 5500,
2x8 gb 3600mHz ram,
512gb m2 ssd,
1tb sata ssd,

Problemim tam olarak şu: Benden düşük sistemli arkadaşımın baktığı yere ben baktığım zaman oyunum da bir yavaşlama meydana geliyor. Daha doğrusu oyunumda değil görüntü akışında bir yavaşlama oluyor fareyi hareket ettirdiğim zaman. Fareyi hareket ettirmediğim sürece akıcılık devam ediyor fakat ne zaman fareyi hareket ettirsem oyunumun gözle görülür şekilde garipleştiğini fark ediyorum. Oyunun akıcılığı kayboluyor yani.

Aynı durum hikaye modunda yok bu arada. Hikaye modunda yağ gibi akıyor oyun. Sunucuda bir problem olduğunu sanmıyorum eğer olsaydı aynı şeyi arkadaşım da yaşardı.

Mod kullanmıyorum, SSD'de fazladan yer var. Modla ve grafiklerle alakalı olduğunu da sanmıyorum çünkü minimum grafikte de maksimum grafikte de aynı şeyi yaşıyorum. Arkadaşım 1650 ya da 1660ti kullanıyor galiba. Şu an hatırlamıyorum.

Oyun oynarken sistemin sergilediği performansı iletmenizin yolu var mı? GPU ve CPU kullanımı, GPU sıcaklığı gibi değerler bu tarz durumlarda önem arz ediyor. Ekstra olarak, sürücünüzü doğru ve güvenilir yerden indirip-kurduğunuza emin misiniz?

AMD Adrenaline üzerinden kurdum sürücüleri. Performansla alakalı görsel yükleyeceğim 5 dakika sonra.

1734086121258.png
1734086136994.png
1734086150995.png

Şu an oyunu oynarken bir sorun yaşamıyorum fakat ne zaman fareyi çevirmeye başlasam, kamera açım değişse oyunun akıcılığının düştüğünü fark ediyorum.

Fikri olan var mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı