ritminkolesi
Hectopat
- Makaleler
- 3
Daha fazla
Selam,
Server bilgisayarımız var. Ccboot kullanıyoruz, M.2 slotları dolu olduğu için 3 adet SATA Samsung 860 EVO SSD'yi birleştirip boyut ve hızı 3'e katlamak istedik. RAID 0 olarak 3 diski birleştirip, sisteme temiz kurulum yapıp çalıştırdık. Şu an çalışır durumda ve bir sorun yok.
2 gün herhangi bir sorun olmadı, sonrasında her gün F1'e basmadan sistemi açamıyoruz.
BIOS'ta birkaç ayar değişiyor,
1 - CSM disabled iken Auto oluyor.
2 - Advanced mode kısmındaki Intel(R) Rapid Storage Technology kayboluyor.
Ayarları düzeltiyorum, hata yok oluyor defalarca elektrikten çekip tekrar açıyorum sorun olmuyor. Ne zaman gece kapatıp sabah açsak yine karşılaşıyoruz.
BIOS ayarı değiştirmeyip F10 ile çıkıp sistemi açınca sorunsuz kullanıyoruz.
Biraz araştırdım ama çözüm bulamadım.
Anakart: ROG STRIX Z370-E Gaming ( Z370 ama farklı model olabilir. )
Uygulanan Rehber
BIOS görüntüsü.
Server bilgisayarımız var. Ccboot kullanıyoruz, M.2 slotları dolu olduğu için 3 adet SATA Samsung 860 EVO SSD'yi birleştirip boyut ve hızı 3'e katlamak istedik. RAID 0 olarak 3 diski birleştirip, sisteme temiz kurulum yapıp çalıştırdık. Şu an çalışır durumda ve bir sorun yok.
2 gün herhangi bir sorun olmadı, sonrasında her gün F1'e basmadan sistemi açamıyoruz.
BIOS'ta birkaç ayar değişiyor,
1 - CSM disabled iken Auto oluyor.
2 - Advanced mode kısmındaki Intel(R) Rapid Storage Technology kayboluyor.
Ayarları düzeltiyorum, hata yok oluyor defalarca elektrikten çekip tekrar açıyorum sorun olmuyor. Ne zaman gece kapatıp sabah açsak yine karşılaşıyoruz.
BIOS ayarı değiştirmeyip F10 ile çıkıp sistemi açınca sorunsuz kullanıyoruz.
Biraz araştırdım ama çözüm bulamadım.
Anakart: ROG STRIX Z370-E Gaming ( Z370 ama farklı model olabilir. )
Uygulanan Rehber
BIOS görüntüsü.
Son düzenleyen: Moderatör: