RAID kurulumunu bozmadan Raid 0'a SSD ekleme

byakorali53

Megapat
Yer
RİZE
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
RAID kurulumunu bozmadan, diğer üçüncü bir sürücüyü RAID 0'a eklemek mümkün mü? Yani benim 2 adet 120 GB SSD vardı bunları RAID o ile birleştirmiştim. Şimdi bir adet daha 120 GB SSD aldım bunu da ekleyebilir miyim? Yoksa baştan kurulum mu yapmam lazım?

Selam,
Bende RAID 0 kullanıyorum. Bahsettiğin mevcut RAID'i bozmadan disk eklemeyi hiç duymadım. Belki IRST ile ekleniyordur, denemedim çünkü RAID'i BIOS'tan yapılandırıyorum ve RAID performansını en iyi RAID denetleyici sürüm 12.0.1.1019 -Windows 8.1'de alıyorum. IRST veya başka RAID denetleyici sürüm yüklediğimde performans düşüyor. Dene istersen. SSD Benchmark ile. Tek disk ve çift disk IOPS değerlerini karşılaştır.

RAID 0 zaten çift disk sistemli çalışmakta. Bu bağlamda disk sayısının doğal olması pek mümkün değil. Yaptığım araştırmalar da şunu dile getiriyor:

Veri kaybı olmadan disk eklenebilecek sistemler RAID 1 veya RAID 5 olabilir.

RAID 0'da ise sistemi tamamen yedekleyip, diziyi yeni diski ekleyerek yeniden inşa edip yedeği geri yükleyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı