RAID 0 Modu nasıl yapılır ? Ve Anakartın desteklenip desteklenmediği nasıl anlaşılır ?

mavcieo

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Ben masaüstü sistem toplamak istiyorum ve 2 ssd yi raıd 0 modunda çalıştırıp yanlarına hdd koymak istiyorum. Ancak raıd 0 modu nasıl etkinleştirilir anakartın destekleyip desteklenmediği nasıl anlaşılır bilmiyorum. Birde her ssd raıd 0 modunu desteklermi onuda sormak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Anakartın sitesinde ya da kutu içeriğinden çıkan kitapçıkta desteklemediği desteklemediği yazar.

Bu modu açmak için ise SATA Mode ayarıcı AHCI yerine RAID yaparsın. Sistem açılırken RAID Konfigürasyonu için şu tuşlara basın der. Basıp girersin. Orada iki SSD'yi de seçip RAID'i kurarsın.

Bu kadar. SSD'nin RAID destekleyip desteklememesi diye bir şey yok. Birebir aynı model iki diski RAID yapabilirsin. RAID modunda TRIM çalışsın yeter ki zaten yeni yonga setlerinde bu destek var.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı