- Makaleler
- 6
Eğer ileride farklı disklerle, RAID yapacaksanız dedim.Windows SSD'de kurulu.
Eğer ileride farklı disklerle, RAID yapacaksanız dedim.Windows SSD'de kurulu.
Eğer ileride farklı disklerle, RAID yapacaksanız dedim.
Tamam. Ben şimdi 2TB HDD daha alsam. Windows'da 4TB olarakmı gözükür? Yoksa gözükmez mi?
O RAID 12 diske de aynı veri yazılıyor. Verilerin bozulmasına karşı yedeklenmiş oluyor yani. Kapasite aynı kalıyor. Performans artıyor.
O RAID 1
RAID 0 ile diskler birleşiyor, ikisine de sanki tek disk gibi veriler birleşik yazılıyor. Ve bir disk giderse tüm verilerde kayboluyor.
Benim arkadaşımda 3000 MB okuma, 2500 MB yazma hızı olan diski vardı.
RAID 0 ile 14 GB okuma ve 11 GB yazma elde etti.
İşlemcisi AMD 3900X ve kod numarsasına kadar aynı diskti.
Yani verimli bir RAID işlemi hızı 4-5 katına çıkarabilir.
Düzelteyim.Ben RAID 0 yapacağım 1 değil. Benim HDD 208MB/Sn okuma hızı var. 400MB/Sn olur mu?
Düzelteyim.
Evet, tam olarak 2 katı olmasa da performans artar.
RAID yapınca, yapılan diskleri komple siler ve iki diski birleştirerek RAID 0 yapar.Tamam. Ben şimdi 2TB HDD daha alsam. Windows'da 4TB olarakmı gözükür? Yoksa gözükmez mi?
Toplam disk kadar. 4 TB yani. Diğer mesajımda yanlış yazmışım, düzenliyorum.Kapasite 4TB'mi olur yoksa 2TB'mi?
Toplam disk kadar. 4 TB yani. Diğer mesajımda yanlış yazmışım, düzenliyorum.
Net bilgim yok hızı konusunda ama mantık olarak 400 MB/sn görürsünüz diye düşünüyorum.Oh iyi. Bir de 400MB/Sn okuma/yazma hızı olur mu? Normalde 208MB/Sn okuma/yazma hızı var bende.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.