Rainbow Six: Siege ekran kartı yüksek VRAM kullanımı zararlı mı?

İşletim sistemi
Windows 11

Woex

Hectopat
Katılım
30 Mart 2019
Mesajlar
124
RAM
16
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
i5 12450h
Rainbow Six: Siege Ultra ayarlarda 6 GB VRAM istiyor çok yüksek ayarlarda 3987MB istiyor fakat benim ekran kartım 3977MB olduğu için yine aşıyor yüksek ayarlarda ise 2.5GB VRAM kullanıyor yani tam performans alamıyorum Ultra ayarlarda oyuna girdiğimde 150-250 FPS alarak oynadım VRAM sınırını aşarak oynamam zararlı mı? Laptop yeni olduğu için bir şey olsun istemem.

Adsız.jpg
 
Bir şey olmaz sadece cihazı yorarsın. Ama dersen gerek var mı diye? Yok.
 
Paylaşımlı video belleğinize bakın çünkü o gördüğün vram'i oradan kullanıyor. Hiçbir sıkıntısı olmaz. Zararlı değil. Boş Raminizden karşılıyor gibi düşünün
 
Yormaktan kastın nedir? İşlemciyi mi fazla kullanır yoksa RAM'i mi? Görev Yöneticisi'nden baktığımda 4 GB VRAM'in hepsi Rainbow için kullanılıyor gözüküyor.

Bilgisayar için pek dert olmuyor ama laptop için şarj hızlı gidebilir ve fazla ısınabilir.
 
Paylaşımlı video belleğinize bakın çünkü o gördüğün VRAM'i oradan kullanıyor. Hiçbir sıkıntısı olmaz. Zararlı değil. Boş raminizden karşılıyor gibi düşünün.

8 GB paylaşımlı RAM'i var ekran kartımın FPS'imin bayağı yüksek olmasından bir sıkıntı olmadığını anlamıştım ama danışayım dedim yine de.

Bilgisayar için pek dert olmuyor ama laptop için şarj hızlı gidebilir ve fazla ısınabilir.

Laptopta oyun oynayan çoğu kişi sarjdayken oynar bataryayı yormamak adına çünkü laptop bataryası video izlerken bile hızlı bitebilen bir şey devamlı prizde oynadığım için sıkıntı olmuyor ve ısınma sıkıntısı yok.
 

Geri
Yukarı