RAM alırken nelere dikkat edilmeli?

Çağrı35

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : Ryzen 7 5700x3D
E.Kartı : Asus ROG Strix GeForce GTX 1080 8G Gaming
Ram : 2x8 16GB DDR4 CL16 3200 MHz
Anakart : MSI B550M Pro-VDH WiFi (MS-7C95)
Anakart
MSI B550M Pro-VDH WiFi (MS-7C95)
İşlemci
AMD Ryzen 7 5700X3D
2x8 16 GB DDR 4 3200 MHz CL16 20 20 RAM takılı. 2x8 aynı özelliklerde almak istiyorum toplamda 32'ye yükseltmek için fakat biraz araştırma yaptığımda tüm gecikme, frekans, GB değerlerini göz önüne alsak bile aynı özellikte RAM taksak sorun yaşıyormuş insanlar. Aynı marka model olmadığı için. Burada tam neye bakmak gerekiyor? Bilgisi olan anlayan bir arkadaş yardımcı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    33,6 KB · Görüntüleme: 31
CL değerlerine bakılıyor ama eşit olsa da sorun olabiliyor ki bu durumda bakacağınız bir şey yok. Uyumsuz ise uyumsuz dur. Çipler uyum sağlamayabilir yani içindeki Micron vs Samsung gibi buna bakmanız zor alınca belli oluyor bir marka bir seri Micron bir seri Samsung da yapabiliyor çünkü.

En garanti yol aynı marka model ve CL de almak.

CL değerlerine bakılıyor ama eşit olsa da sorun olabiliyor ki bu durumda bakacağınız bir şey yok. Uyumsuz ise uyumsuz dur. Çipler uyum sağlamayabilir yani içindeki Micron vs Samsung gibi buna bakmanız zor alınca belli oluyor bir marka bir seri Micron bir seri Samsung da yapabiliyor çünkü.
Yani tamamen kumar oynamak oluyor bu 😤

Bunun başka çözümü yok mudur yani çok saçma bir durum çünkü insanlar illa sıfırdan mı almak zorunda.

%80 uyabilir hocam uyma ihtimali yüksek ama size kimse %100 uyar demez.

Ayrıca sorun AM4'ün sonlara gelmesi artık bulmak zorlaşıyor yani. Eskiden olsa vardı bol bol bu son dönemlerde üretimi bitirebiliyor firmalar. Olmadı 2. el bakın varsa.

2x8 16 GB DDR 4 3200 MHz CL16 20 20 RAM takılı. 2x8 aynı özelliklerde almak istiyorum toplamda 32'ye yükseltmek için fakat biraz araştırma yaptığımda tüm gecikme, frekans, GB değerlerini göz önüne alsak bile aynı özellikte RAM taksak sorun yaşıyormuş insanlar. Aynı marka model olmadığı için. Burada tam neye bakmak gerekiyor? Bilgisi olan anlayan bir arkadaş yardımcı olabilir mi?
AMD ile Intel işlemcilerde kendine özel ram uyum farkı var, bunu güvenilir halde okumuştum.

AMD ile Intel işlemcilerde kendine özel ram uyum farkı var, bunu güvenilir halde okumuştum.
Aslında bakarsan daha önce intel işlemci varken kullandığım RAM'ler takılı şu an bende sorun yaşamadım. Bir de bu uyumu tam nerde görebiliriz var mıdır bilgin ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı