RAM alırken neye dikkat edilmeli?

mxtuno

Picopat
Oncelike selamlar, onceden bilgisayarimda 8 GB RAM vardi (2x4) ne oldugunu bilmiyorum artik 4 GB RAM'e dustu 4 GB RAM daha satin alacagim ustune anlamadigim isler olduğu için buraya yazmak istedim.
Birkac sorum olacakti;
1. oncelikle RAM fiyatina ve markasina gore RAM perfomansi artar mi yani RAM modeli bende ki ile ayni ama fiyatlari bazilarinda 200TL ise bazilarinda160TL
2. olarak ekran kartim yok ama Intel HD Graphics olarak gozukuyor ama var mı yok mu bilmiyorum.
3. tipatip ayni RAM mi olmasi lazim yani alirim gelir uymaz bilgisayara nasıl anlayabilirim?
Yardimci olabilir misiniz?

Ram alırkan anakartınıza dikkat etmeniz gerekiyor, DDR3 destekliyse sadece DDR3 Ram'lere bakmalısınız. Bahsetmiş olduğunuz fiyat farkı ise büyük ihtimal Mhz farkından dolayıdır. Yüksek mhz'e sahip ram bellekler her zaman daha hızlı bir performans gösterir. Tabi ki anakartın da desteklemesi gerekmekte mhz hızını. Itel HD Graphics tümleşik ekran kartıdır. Harici ekran kartı var mı diye bakmak için başlat menüsünden dxdiag yazarak veya kasanın arka panelindeki portlardan anlayabilirsiniz.

RAM alırkan anakartınıza dikkat etmeniz gerekiyor, DDR3 destekliyse sadece DDR3 RAM'lere bakmalısınız. Bahsetmiş olduğunuz fiyat farkı ise büyük ihtimal MHz farkından dolayıdır. Yüksek MHz'e sahip RAM bellekler her zaman daha hızlı bir performans gösterir. Tabi ki anakartın da desteklemesi gerekmekte MHz hızını. Itel HD Graphics tümleşik ekran kartıdır. Harici ekran kartı var mı diye bakmak için başlat menüsünden DxDiag yazarak veya kasanın arka panelindeki portlardan anlayabilirsiniz.

DxDiag yazdim ama Intel HD Graphics yazisi gordum herhangi model ismi falan falan yoktu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı