RAM almadan önce çipini öğrenmenin bir yolu var mı?

alizer01

Decapat
Daha fazla  
Anakart
MSI B450-A PRO MAX
İşlemci
Ryzen5 5600X
İntertten RAM sipariş ederken RAM'in hangi çip olduğunu öğrenme şansımız var mı? Daha önceden bir adet Kingston RAM almıştım üreticisi Samsung olan. Sonra bir kit daha aldım üreticisi Nanya Technology çıktı çipi farklı dediler markası ve tüm özellikleri aynı gözüküyordu PC de takılmalar falan başladı, o RAM'i çıkarttım RAM elimde kaldı. Şimdi yeni bir RAM alayım diyorum ama riske girmek istemiyorum Windows 11 kullandığım için elimdeki RAM'in çipini göremiyorum ama yine de intertten RAM almadan o RAM'in çipini öğrenmek mümkün mü?
Şu RAM'i almak istiyorum satıcısı Hepsiburada.

Son düzenleyen: Moderatör:
İntertten RAM sipariş ederken RAM'in hangi çip olduğunu öğrenme şansımız var mı? Daha önceden bir adet Kingston RAM almıştım üreticisi Samsung olan. Sonra bir kit daha aldım üreticisi nanya Technology çıktı çipi farklı dediler markası ve tüm özellikleri aynı gözüküyordu PC de takılmalar falan başladı, o RAM'i çıkarttım RAM elimde kaldı. Şimdi yeni bir RAM alayım diyorum ama riske girmek istemiyorum Windows 11 kullandığım için elimdeki RAM'in çipini göremiyorum ama yine de intertten RAM almadan o RAM'in çipini öğrenmek mümkün mü?
Şu RAM'i almak istiyorum satıcısı Hepsiburada.

Çip derken neyi kast ettiniz anlamadım DDR demek istediniz galiba.

Attığın RAM'den karışık geliyor. Bu ikisinden de Hynix CJR geliyor mesela. En temizi elindekini satıp 2x16 GB kit alman.

Çip derken neyi kast ettiniz anlamadım DDR demek istediniz galiba.

Hayır pardon eksik yazmışım kusura bakmayın.
DDR4 RAM kullanmaktayım zaten ama RAM'lerin marka model MHz ve CL değerleri tamamen aynı olsa bile çipleri farklı olunca sorunlar yaşanıyormuş bunu hem araştırarak hem de PC de yasarayak gördüm. Bu nedenden dolayı almadan RAM çipi öğrenmek istemiştim.

Thaiphoon Burner'dan öğrenebilirsiniz.

Windows 11 desteklemiyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum?

Attığın RAM'den karışık geliyor. Bu ikisinden de Hynix CJR geliyor mesela. En temizi elindekini satıp 2x16 GB kit alman.

Anladım valla satmakta ayrı zarar o son aldığım ram belleği 1 hafta falan kullandım veya kullanmadım köşede duruyor satmaya kalksak aldığımız fiyatın yarısına anca satılıyor ve daha önce hiç ikinci el diye geçen bir ürün satmadım. Bilgi ve öneri için teşekkür ederim.

Hayır pardon eksik yazmışım kusura bakmayın.
DDR4 RAM kullanmaktayım zaten ama RAM'lerin marka model MHz ve CL değerleri tamamen aynı olsa bile çipleri farklı olunca sorunlar yaşanıyormuş bunu hem araştırarak hem de PC de yasarayak gördüm. Bu nedenden dolayı almadan RAM çipi öğrenmek istemiştim.

Windows 11 desteklemiyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum?

Anladım valla satmakta ayrı zarar o son aldığım ram belleği 1 hafta falan kullandım veya kullanmadım köşede duruyor satmaya kalksak aldığımız fiyatın yarısına anca satılıyor ve daha önce hiç ikinci el diye geçen bir ürün satmadım. Bilgi ve öneri için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı