RAM anakart ve işlemci MHz ilişkisi

hdhd35

Femtopat
Daha fazla  
Şimdi diyelim ki işlemci 3300 MHz, anakart 5333 MHz RAM de 3200 MHz hızında olsun. Sistem hangi hızda çalışacak?

Şimdi diyelim ki işlemci 3300 MHz, anakart 5333 MHz RAM de 3200 MHz hızında olsun. Sistem hangi hızda çalışacak?
RAM en çok hangi hızı destekliyorsa o hızda. Eğer RAM en fazla 3200 destekliyorsa, diğer parçalar daha fazla desteklediği için 3200 olarak çalışacak. Yani RAM 3200 üstüne destek vermezken diğer parçalar da 3200 ve altına da destek verdiği için 3200'de çalışabilecek.

Ve işlemci Mhz değeri işlemcinin kendi hızı ile alakalı.

RAM en çok hangi hızı destekliyorsa o hızda. Eğer RAM en fazla 3200 destekliyorsa, diğer parçalar daha fazla desteklediği için 3200 olarak çalışacak. Yani RAM 3200 üstüne destek vermezken diğer parçalar da 3200 ve altına da destek verdiği için 3200'de çalışabilecek.

Ve işlemci MHz değeri işlemcinin kendi hızı ile alakalı.

Peki hocam. Sistem kuruyorum da anakartın hızına yakın RAM baktığımda DDR5 RAM'lar görüyorum. Madem DDR4 anakart bu hızlara çıkıyor neden bu hıza yakın DDR4 RAM bulamıyorum?

Peki hocam. Sistem kuruyorum da anakartın hızına yakın RAM baktığımda DDR5 RAM'lar görüyorum. Madem DDR4 anakart bu hızlara çıkıyor neden bu hıza yakın DDR4 RAM bulamıyorum?
Bulduğunuz ürünleri ve anakartı atar mısınız?

ASUS TUF Gaming B760-Plus DDR4 5333 MHz
Corsair 32 GB(2x16) 3200 MHz CL16 DDR4 RAM
Anakartınız DDR5 destekliyor. RAM seçerken de DDR5 seçmeniz lazım.

@hdhd35 overclock ile en fazla 5333 Mhz destekliyormuş. Normalde en fazla 3200 Mhz.

Bu anakart için DDR4 RAM almamda sakınca var mıdır peki?
Sorun olmaz. Anakart zaten DDR4 destekliyor. Sadece overclock gibi tehlikeli işlemler ile 5333 Mhz kadar çıkartabilirsiniz RAM Mhz'ini. Ama RAM'ler patlayabilir.

Ama hiç bir işlem yapmadan direkt takarsanız DDR4 RAM'leri, sorun çıkmaz.

Sorun olmaz. Anakart zaten DDR4 destekliyor. Sadece overclock gibi tehlikeli işlemler ile 5333 MHz kadar çıkartabilirsiniz RAM MHz'ini. Ama RAM'ler patlayabilir.

Ama hiçbir işlem yapmadan direkt takarsanız DDR4 RAM'leri, sorun çıkmaz.

Yok hocam OC yapmayı düşünmüyorum. Teşekkürler yardımcı olduğun için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı