RAM Arızası ve RAM Önerisi

barışcancan

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bugün başıma gelen bir olayla ilgili fikrinizi almak istedim. Gayet akıcı bir şekilde Metal Gear oynarken bir anda bilgisayar dondu hiçbir tepki vermez oldu, reset tuşuna bastım ve kendini kapattı. Tekrar açmak istediğim de ise görüntü vermedi. Daha öncede başıma gelmişti fakat kapat aç yaparak çözmüştüm (bazen birden fazla kez). Bu sefer olmadı ve RAM'lerden birini rastgele çıkartmak istediğimde çalıştı. Çıkardığım RAM'i tek başına takınca bilgisayar açılmadı. Fakat diğer RAM ile çalıştı. İki slotu da kontrol ettim çalışan RAM iki slotta da bilgisayarı açıyor. Ama diğerini takarsam görüntü gelmiyor. Yeni RAM alacağım fakat almadan size de sormak istedim. Sorun kesin olarak RAM'de midir? Kullandığım RAM'in yeni modelleri üretilmiyor, aynı MHz değerlerine sahip farklı bir model RAM alsam sıkıntı yaşar mıyım? Cevaplarsanız sevinirim, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlam olan RAM'inizi takın, CPU-Z'yi kurup SPD kısmının ekran görüntüsünü paylaşın. Arızalı olan belleğinizi izopropil alkol (bulamazsanız selülozik tiner) ile bir fırça yardımıyla komple temizleyip iyice kurutun. Eğer tek modül şeklinde görüntü alırsanız Memtest86+ yazılımı ile test edin.

2. elden güzel bir araştırma ile daha ucuza ve kaliteli RAM bulabilirsin. RAM önerisi olarak Corsair Vengeance kullanbilirsin ve son olarak BIOS'ta XMP diye bir ayarı devreye sokmuş olabilirsin onu kapatmayı dene bende de sıkıntı çıkarmıştı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı